L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, han presidit aquesta setmana la reunió del Consell Agrari Local, en la qual el sector agrícola vila-realenc ha debatut la situació del camp i la campanya citrícola, arran l’entrada de taronja del continent africà. La Plataforma per la Diginitat del Llaurador ha presentat en el Consell Agrari les mobilitzacions convocades per reclamar la modificació de l’acord comercial de la UE amb països africans o l’aplicació de la clàusula de salvaguarda davant la caiguda dels preus; mobilitzacions a les quals se suma també la ciutat de Vila-real. Amb aquest objectiu, el Consell Agrari va acordar promoure, demà dijous, una tertúlia televisada pel canal local, Teve4, amb representants del sector agrari. En la tertúlia, moderada pel periodista Xavier Manzanet, participarà el president de la Cooperativa Catòlica-Agrària, Juanjo Ortells; el president del Sindicat de Regs, Pascual Broch; i els representants de FEPAC-Asaja, Doménech Nàcher, i de la Unió de Llauradors, Vicent Goterris. La tertúlia es retransmetrà a les 19.00 hores.

Es important que la gent conega la situació real que s’està vivint al nostre camp i com repercuteixen les decisions i acords de la Unió Europea. I que ho coneguen directament de part dels protagonistes, de la gent que està patint està situació, que a la nostra terra és molta“, explica Benlloch, qui anima els vila-realencs i vila-realenques a sumar-se a les mobilitzacions convocades per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador dimarts que ve. En concret, la plataforma convoca una manifestació en defensa de la citricultura, a la plaça Major. Allí es llegirà un manifest i es deplegarà una pancarta reivindicativa, que posteriorment es penjarà de l’edifici de la Caixa Rural Vila-real.

En el Consell Agrari es van abordar altres qüestions, com l’estat dels camins rurals. El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, va traslladar a les entitats agràries les actuacions fetes i les previsions en les quals treballa SPV per a escometre millores i asfaltatge en la xarxa de camins rurals local.