Benlloch participa en un Conversatori online impulsat per l’Institut Nacional Demòcrata de Mèxic

Nov 16, 2020 | VILA-REAL

 

Comerç Borriana

L’alcalde i candidat socialista participa en un Conversatori online impulsat per l’Institut Nacional Demòcrata de Mèxic per a compartir l’experiència local d’implicació ciutadana en l’elaboració de programes electorals

 

L’alcalde de Vila-real, candidat i president de l’agrupació local del PSPV-PSOE, José Benlloch, ha participat recentment en un fòrum internacional de debat organitzat pel Partit Demòcrata Americà, a través del seu Institut Nacional Demòcrata amb seu a Mèxic. Benlloch ha estat convidat per l’organització per a compartir les accions de promoció de la implicació ciutadana en la política local, a través de l’elaboració dels programes electorals i la gestió municipal.

 

Ningú pot governar un poble o ciutat si no s’assembla a ell, perquè la política és una activitat sobretot emocional: ningú deixa el seu futur a les mans d’algú en qui no confia. El Partit Socialista de Vila-real sempre ha sigut, des de la fundació, un partit amb vocació de govern, per la qual cosa pot ser interlocutor de tots, i això ha fet que comptem amb el suport majoritari dels nostres ciutadans des de fa 10 anys”, va assenyalar el candidat socialista en la seua intervenció.  “La participació és clau per a elaborar un programa electoral que reflectisca les necessitats i projectes que els veïns esperen d’un partit”, incideix.

 

Esports A Punt

El candidat i alcalde socialista va obrir amb la seua intervenció el Conversatori “Vamos de la mano: construcción de programas electorales con la ciutadania durante la pandèmia”, organitzat per l’Institut Nacional Demòcrata de Mèxic en el marc de les eleccions del pròxim mes de juny de 2021 al país americà. El seminari, celebrat de manera telemàtica, pretenia generar un espai d’intercanvi entre els experts convidats i els partits polítics de Mèxic, mitjançant experiències d’èxit per a construir programes electorals mitjançant processos participatius oberts a la ciutadania.

 

A la trobada van assistir com a públic convidat 47 representants dels partits que concorren a les eleccions mexicanes, que van seguir amb atenció la intervenció del líder socialista vila-realenc. Benlloch va animar els assistents a entendre la crisi com una oportunitat, aprofitant les possibilitats que ofereixen les actuals eines digitals per a acurtar la distància entre els partits que compten amb majors pressupostos i els va encoratjar a crear espais a través d’aquestes plataformes per a donar-se a conéixer. “Només així podran combatre la incertesa, la tristesa i la desconfiança que la ciutadania percep i per això s’allunya de la política i dels processos participatius. Ara més que mai és necessària una política participativa, però cal anar a les seues llars i preguntar-los directament, no podem esperar que vinguen a nosaltres. Només així aconseguirem que l’alegria, la confiança i l’esperança ocupen la il·lusió d’un nou projecte que aconseguisca millorar les seues vides”, va concloure.

 

 

Empreses rurals

Més notícies…