Benlloch signa amb Caixa Rural Vila-real el préstec de 5 milions que liquida el conveni amb les dominiques pel jardí

Dic 15, 2018 | VILA-REAL

“L’operació demostra la diferència entre la gestió irresponsable del PP, que ens va endeutar amb préstecs abusius per a capritxos, i la nostra, amb crèdits en excel·lents condicions i per a pagar els seus empastres”, incideix l’alcalde

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el director de Caixa Rural Vila-real, Manuel Cubertorer, han signat aquesta setmana l’operació de préstec que permetrà a la ciutat liquidar el pagament del conveni amb les mares dominiques i afrontar algunes inversions. El préstec, aprovat pel Ple municipal a principis de setmana, ascendeix a 5.019.744,99 euros, a 20 anys amb dos de carència, sense comissions i a un interés d’un punt més l’euríbor (0,58% al tipus actual negatiu).

Lleida

És un préstec en unes condicions molt bones, que hem d’agrair a la implicació constant de la Caixa Rural amb Vila-real i a la seua aposta per la ciutat. Una operació que demostra la diferència entre la gestió responsable d’aquest equip de govern i la del Partit Popular, que va endeutar la ciutat amb un préstec de 20 milions  en condicions abusives que ens costen cada any tres milions d’euros només per alçar la persiana de l’Ajuntament”, recorda Benlloch. A diferència d’aquella operació, el préstec subscrit amb Caixa Rural Vila-real estableix el pagament de 43.000 euros d’interessos els dos primers anys de carència i una quota anual d’amortització de 278.874 euros fins a l’any 2038. Els interessos generats en aquest període sumaran 502.000 euros.

Però no solament ens diferencia la gestió per a aconseguir les millors condicions financeres per als nostres veïns; també, i sobretot, per què subscrivim el préstec: mentre el Partit Popular va endeutar la ciutat de manera dramàtica en els pitjors anys de la crisi per a capritxos i malbarataments; nosaltres ens veiem obligats a subscriure’l per a pagar aquests capritxos i empastres urbanístics”, lamenta Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde recorda que la major part del préstec es destinarà a liquidar el conveni amb les dominiques (4,3 milions) per a l’obtenció de l’antic hort del convent, ara reconvertit en jardí, a través d’un acord que establia un cost de set milions pels terrenys. “Hem d’agrair una vegada més a les mares dominiques la seua generositat amb els veïns de Vila-real, ja que, a pesar que el conveni de 2010 fixava un cost de prop de set milions d’euros, vam aconseguir un acord que estalvia dos milions d’euros a les arques municipals per l’obtenció d’una illa que portem vuit anys usant gratis i en la qual no solament s’inclou aquest gran jardí que esponja tot el barri, sinó també el Convent, espai d’art, la seu de la Junta Central de Setmana Santa o l’Escola Municipal de Dansa”, recorda Benlloch. “Amb aquesta operació i el pagament, fa pocs mesos, d’altres quatre milions d’euros per a expropiacions heretades del Partit Popular, són ja nou milions d’euros els que hem hagut d’abonar enguany per a saldar empastres i herència de l’anterior govern municipal del PP”, incideix.

UAB

A més dels 4,3 milions d’euros del conveni amb les dominiques, el préstec també permetrà finançar altres inversions com l’adquisició d’habitatges per a ús social com a pisos pont (250.000 euros), la rehabilitació de la Torre Motxa (47.678 euros) o la millora de parcs i jardins amb noves dotacions i jocs (125.000 euros).

Més notícies…