El jove intèrpret d’Onda apadrina com a Culpable 2019 la 22a cita del certamen internacional de curtmetratges de Vila-real, que se celebra del 25 al 29 de novembre

Conegut pel personatge d’Alba Recio en la sèrie ‘La que se avecina’, Palmero veu “un honor” avalar un festival amb el qual comparteix “el seu punt canalla i irreverent”

El personatge d’Alba Recio, filla transsexual d’Antonio Recio en la famosa sèrie de Telecinco La que se avecina, li ha donat projecció a una carrera escènica gestada a foc lent i amb pas ferm. Perquè Víctor Palmero (Onda, 1989) va saber des de ben xicotet que volia ser actor. Des de ja mateix suma un nou plus al seu prometedor horitzó cinèfil: ser el Culpable de la 22a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable, que aterrarà a l’Auditori del 25 al 29 de novembre de 2019 disposat a continuar rendint culte al seté art en xicotet format.

La coordinadora del certamen, Sonia de la Vega, i la regidora de Joventut de Vila-real, Anna Vicens, han donat a conéixer aquest dilluns el nom de l’encarregat d’apadrinar Cineculpable 2019 i de posar-se les ‘manilles’ amb les quals el festival va esculpint any rere any el seu fructífer palmarés. Víctor Palmero, present en la seua posada de llarg oficial com a Culpable 2019, assumeix el repte en una edició que posa la directa amb 345 curtmetratges presentats a concurs i un fil conductor inspirat en les criatures del cinema de terror, com revela el cartell que la il·lustradora Laura Castelló ha construït a partir de Los pájaros de Hitchcock.

Això d’emmanillar-se a l’edició més terrorífica del certamen de curts és, diu Palmero, “un honor”. Reconeix que ja des de xicotet sentia curiositat per saber “què seria això de Cineculpable” quan passava amb els seus pares per davant del grafiti del festival que hi ha a la ciutat, “i ara no sols ho sé, sinó que seré el Culpable d’enguany”. “Em fa molta il·lusió perquè a més em sent identificat amb aqueix punt canalla i irreverent de Cineculpable. Quin altre festival pot presumir de premiar als seleccionats amb unes manilles? És genial!”, ha dit.

Palmero ha destacat durant la seua intervenció el “bon moment de creació” que travessa el panorama audiovisual valencià lligat a l’aposta de la nova televisió autonòmica. “Veig un esforç al·lucinant per part de les productores i professionals de la nostra terra, veig creativitat amb pocs mitjans i pressupostos ajustats… i sí que veig un repunt de la nostra professió després dels anys de tancament de Canal 9. Espere que el públic sàpia veure’l i valorar-lo també”, ha indicat.

La regidora de Joventut ha ressenyat que és “un plaer per a la ciutat que un actor de la terra siga enguany el Culpable” i ha recordat que Palmero ha rebut amenaces pel paper de transsexual en La que se avecina, uns fets que “condemna profundament” el consistori vila-realenc, “que sempre ha mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBi”.

Per a Sonia de la Vega, que Víctor Palmero, “un actor de la nostra província amb una projecció nacional tan important com la seua, siga Culpable és el més desitjable en el nostre festival. Cineculpable és un certamen internacional però el nostre és el nostre i ens agrada donar suport als realitzadors, tècnics i actors d’ací igual que el nostre festival se sent abrigallat per ells”, ha indicat.

 

La mitja vida sobre l’escenari del Culpable 2019

Víctor Palmero va fer la seua primera incursió al cinema amb només 13 anys a Aquitania de Rafa Montesinos. Li van seguir Sprint especial i Electroshock (A love to keep) ambdues del director Juan Carlos Claver. En 2011 aconsegueix el seu primer paper nacional en televisió en la sèrie d’Antena 3 Física o Química, i en 2012 el seu do per a la comèdia fa que forme part de l’elenc de Con el culo al aire, també d’Antena 3, millor sèrie de l’any en els Neox Fan Awards. En 2013 trepitja les taules a Madrid per primera vegada amb Atrapados d’Alejandro Melero en el Teatre Alfil, on més tard protagonitzaria durant quatre anys la comèdia Clímax i a la qual seguiria Rulos, el origen, una obra Juanma Pina en el Teatre Lara (2017).

Ha intervingut en sèries com Yo quisiera, Crematorio, Capítulo 0, Justo Antes de Cristo, Bajo sospecha, i Olmos y Robles; i en pel·lícules com Dioses y perros de David Marqués, a més d’haver protagonitzat un important nombre de curtmetratges entre els quals destaca Els 7 llums d’Alberto Evangelio, gràcies al qual va aconseguir el Premi Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Torremolinos a Millor Actor en 2019.

És a la fi de 2014 quan Víctor Palmero s’integra en La que se avecina, pendent de l’estrena de la temporada 12. Després d’estudiar guió de cinema i televisió a Madrid, actualment està de gira per Espanya amb l’obra de teatre Háblame de Juan Pedro Campoy i estrenarà el 30 de novembre a Onda, la seua ciutat natal, el que serà el seu primer monòleg teatral: Johnny Chico, dirigit pel qual fora el seu primer mentor en el món del teatre: l’autor, actor i dramaturg Eduard Costa.