L’IES Broch i Llop acull la VII Prova Canguret

Feb 14, 2018 | ELS NOSTRES XIQUETS, VILA-REAL

L’IES Broch i Llop reunix hui un total de 3.000 alumnes de 1er (1.712) i 2n (1.348) d’ESO de 48 instituts de la Comunitat Valenciana i Catalunya que participen de la Prova Canguret de matemàtiques. Els alumnes participants tenen 45 minuts per resoldre les proves que presenta aquesta setena edició, en la que participen també tres centres de Vila-real. 

L’IES Broch i Llop ho fa amb 223 alumnes, mentre que l’IES Miralcamp acudeix a la cita amb 62 alumnes i la Consolació amb 13. El Canguret és una competició popular i la finalitat és que els alumnes gaudisquen de les matemàtiques i d’esta prova que, un grup de professors de Vila-real i Castelló, van crear l’any 2012 per als alumnes de 1er i 2n d’ESO. 

Borriana
Caixabank

Benicàssim

Els principals punts sobre els quals es formen les bases de la prova són les següents:

Cada alumne representa el propi centre educatiu, on hi ha almenys un professor/a que coordina i vigila la prova. Aquests són els encarregats de vetlar pel bon funcionament de la prova. Sempre s’ha de fer la prova en presència d’un professor/a coordinador del centre.

La prova s’ha de fer des del propi centre educatiu de 8 a 17 hores, quan millor vaja.

Cada alumne ha d’utilitzar, individualment, un ordinador o tauleta amb connexió a internet per participar.

No es poden usar calculadores (però sí paper, llapis…). Tampoc no es pot utilitzar la calculadora de l’ordinador.

La prova consta de 18 qüestions organitzades en nivells de dificultat: 6 de 3 punts, 6 de 4 punts i 6 més de 5 punts.

Es donen 18 punts inicials. Una resposta correcta val la seua puntuació, una no contestada 0 punts, i una incorrecta descompta 1/4 del seu valor.

Es disposa d’un màxim de 45 minuts (hi ha un compte enrere de temps).

Els alumnes sabran la seua puntuació (la qual anirà de 0 a 90 punts) quan acaben la prova. Més endavant, els professors podran consultar la classificació general i la del propi centre.

La prova és gratuïta i no hi ha premis. Això sí, s’entrega un diploma personalitzat de cada alumne, detallant la posició dels millor classificats de cada categoria.

CANGURET 2018: Enamorats de les mates

El Canguret ha posat a prova la competència matemàtica de més de 3000 alumnes en la seua setena edició. Aquest dimecres 14 de febrer han participat més de 3.000 alumnes de 1er i 2n d’ESO, d’un total de 48 centres de tota la Comunitat Valenciana i Catalunya. Aquesta competició matemàtica naix al departament de matemàtiques de l’IES Broch i Llop de Vila-real, i està inspirada en la prova Cangur i en els Problemes a l’Esprint, i la finalitat, a part de passar una bona estona fent matemàtiques, és que els alumnes arriben amb experiència a la prova Cangur de 3r d’ESO.

El CANGURET es realitza on-line des de cadascun dels 48 centres participants, dins l’horari de 8 a 17 hores, i es disposa d’un màxim de 45 minuts per respondre les 18 qüestions proposades per l’organització. A més, cada alumne utilitza un ordinador amb connexió a internet per fer la prova i els alumnes saben la seua puntuació tan bon punt l’acaben. La competició és totalment gratuïta per a l’alumnat participant i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Vila-real, l’IES Broch i Llop i l’AMPA de l’IES Broch i Llop. 

UAB

Més informació: www.canguret.es

Més notícies…