Una nova programació gastronòmica promocionarà i dinamitzarà el Mercat Central entre els mesos de febrer i abril

Feb 2, 2018 | VILA-REAL

La Regidoria d’Economia impulsa una nova agenda que implica a venedors, associacions gastronòmiques, els participants en el taller de cuina de T’Avalem i la nutricionista Sheila Llop per oferir tallers, degustacions i ‘showcookings’

L’Ajuntament de Vila-real segueix apostant per un dels seus elements més representatius del comerç local. El Mercat Central, situat al cor de la ciutat, disposa des d’aquest mes de febrer amb una nova programació gastronòmica gratuïta i oberta al públic per a promocionar i dinamitzar el recinte i donar a conèixer les bondats del producte fresc i de proximitat, en un calendari d’activitats que compta amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de la ciutat.

Borriana
Caixabank

Benicàssim

L’agenda d’esdeveniments, que com a continuació de la presentada la passada tardor, es desenvoluparà durant els mesos de febrer, març i abril, inclou tot tipus d’actes per a tots els públics, com tallers de cuina, sessions de showcooking i degustacions amb productes adquirits al mercat, amb l’objectiu que els assistents aprenguen nous trucs i receptes saludables utilitzant els productes de temporada i de proximitat que s’ofereixen en els diferents estands del recinte comercial.

En les activitats participaran una vegada més els 10 alumnes que es formen en l’especialitat d’hostaleria, cuina i restauració del Projecte T’Avalem Maria de Lluna, que ahir van mostrar al públic el seu excel·lent treball amb aliments del mercat i que ho tornaran a fer el 22 de febrer i el 8 de març.

Per la seua banda, els membres de l’Associació Gastronòmica Cultural de Vila-real duran a terme dues sessions de showcooking els dies 28 de març i 12 d’abril, en les quals mostraran al públic com elaborar receptes i presentacions de primer nivell, d’una forma propera i participativa, igual que l’Associació Cultural Gastronòmica i Ramadera, que realitzarà les seues demostracions els dies 28 de febrer i 21 de març.

També en aquesta programació, la dietista i nutricionista Sheila Llop i el seu equip de treball realitzaran els seus ja coneguts i saludables tallers de cuina, que permetran als assistents aprendre a preparar diferents menús equilibrats i adaptats als estàndards nutricionals. Les sessions tindran lloc els dies 10 i 17 de febrer i 17 i 24 de març.

Com a novetat d’aquesta programació, cal destacar els tallers de cuina infantils que la mateixa Sheila Llop durà a terme els dies 3, 4 i 5 d’abril, aprofitant les vacances escolars i que aniran dirigits a xiquets de 4 a 12 anys.

Una vegada més, el Mercat Central comptarà amb la cuina mòbil que Porcelanosa ha cedit també en aquesta edició per a facilitar la realització de tot tipus d’exhibicions culinàries tant dins del Mercat, envoltats dels llocs de venda, com a l’exterior.

El regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el representant de l’Associació de Comerciants del Mercat Central, Toni Cuartero, conviden tots els interessats a visitar el recinte i conèixer “tot el que el mercat de tota la vida ofereix”, indiquen, “producte de primera qualitat, proximitat i bon servei als clients”. En aquest sentit, Ochando anima a tots els veïns a “recuperar aquest espai tan nostre, al voltant del qual s’ha desenvolupat la vida al nostre poble durant molts anys i a fer del Mercat Central un referent cultural i del comerç local“, afirma l’edil.

UAB

 

Més notícies…