L’Ajuntament trasllada als veïns la segona fase de la plaça de Colom, per al condicionament del pàrquing i de l’entorn

Feb 1, 2018 | VILA-REAL

L’alcalde, José Benlloch, el regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, es reuneixen amb els residents i comerços del centre per a explicar el projecte, que crearà una zona blava gratuïta en el soterrani

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor d’Economia, Xavier Ochando, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, participen aquesta vesprada en una reunió amb els veïns de la plaça de Colom per a traslladar-los els detalls del projecte d’adequació del pàrquing subterrani i la pavimentació de voltants i recaptar idees i suggeriments dels residents. El projecte consisteix principalment en l’homologació de l’aparcament subterrani per a la seua conversió en zona blava gratuïta que permeta combinar el caràcter rotatori per a l’impuls del comerç i el Mercat, amb l’ús per part dels veïns.

Borriana
Caixabank

En el mes de juny de 2015, amb el consens i la participació dels veïns, l’Ajuntament de Vila-real va obtenir una nova plaça sobre l’espai resultant dels antics jutjats de la plaça de Colom. Ara emprenem una nova fase del projecte de condicionament d’aquesta plaça, per a la qual volem seguir comptant amb els veïns i comerços de la zona”, destaca Obiol. El projecte que l’equip de govern traslladarà als veïns consisteix en la modernització de l’aparcament subterrani i la seua homologació, amb l’habilitació d’unes 30 places d’aparcament amb totes les mesures de seguretat necessàries i noves facilitats que permeten, entre altres qüestions, conéixer el nombre de places disponibles.

Benicàssim
UAB

La idea és que aquestes places constituïsquen la primera zona blava de la ciutat, però de caràcter completament gratuït i no com la que va pretendre imposar el PP, per a facilitar la rotació de trànsit en els horaris i amb les limitacions que s’acorden, sempre amb l’objectiu de fomentar el comerç local i el Mercat Central”, detalla el responsable de Territori, departament que ha desenvolupat el projecte. L’actuació es completa amb la pavimentació dels voltants, amb la qual es pretén millorar l’entorn i posar en relleu la cèntrica plaça i l’església arxiprestal, Bé d’Interés Cultural, situada a la zona. “Per a aquesta actuació anem a utilitzar asfalt imprés, seguint la línia d’altres centres històrics, com el carrer de la Carrera de Borriana”, agrega Obiol. L’actuació compta amb un pressupost de 90.000 euros.

Més notícies…