La Policia Local de Borriana ofereix en el Saló de Plens Municipal el Premi a les Bones Pràctiques

Feb 1, 2018 | BORRIANA

Més de 2.000 caps i directius de Policia Local han votat a les candidatures, entre les quals la Unitat de Relacions amb la Comunitat Escolar de la Policia Local de Borriana es va emportar el guardó

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Borriana ha rebut avui una visita molt especial, ja que una vintena d’agents de la Policia Local de Borriana han volgut estar presents en l’acte d’oferiment a la ciutat de l’últim premi obtingut a nivell estatal pel cos local. Es tracta del Premi a les Bones Pràctiques que es lliura en el marc de la Trobada Nacional de Caps i Directius de Policia Local, Segucity, que va tenir lloc el passat 26 de gener en la seu de la Universitat Rey Juan Carlos I, a Fuenlabrada, i que després de les votacions ha recaigut en la Unitat de Relacions amb la Comunitat Educativa que tan bons resultats ha tingut en els últims anys en la ciutat de Borriana.

Borriana
Caixabank

Benicàssim

En l’acte celebrat avui en el Saló de Plens municipal, ha estat present l’Intendent Principal a Borriana, Francisco Javier Catalán, qui ha parlat sobre la necessitat de creació de l’URCE, i ha explicat que “la Unitat de Relacions amb la Comunitat Escolar (URCE), integrada en l’ÀREA DE PREVENCIÓ de la nostra Policia Local, és un grup de treball que es va crear l’any 2011. La interacció entre la Policia Local i els centres educatius, que presentaven cada vegada una major demanda de serveis per part de la Policia Local, no era la més adequada. A més, consideràvem que la comunitat escolar precisava d’una major participació per part de la Policia Local en l’educació dels alumnes i vam posar els nostres coneixements en matèria d’educació vial, prevenció de les drogodependències, igualtat i violència de gènere, el bon ús de les noves tecnologies, xarxes socials, convivència ciutadana i civisme, a la disposició dels centres educatius”.

A més, Català ha volgut recordar a les persones que han tingut especial importància dins de la creació i desenvolupament de l’URCE a Borriana, com “a l’Intendent Raúl Amat, el seu treball pel desenvolupament d’aquest projecte i per l’elaboració de l’expedient oportú per a presentar la candidatura de l’URCE a la distinció que hem rebut; a tots els policies locals que han participat en les votacions i que han triat la nostra candidatura; als responsables dels centres educatius de Borriana per permetre’ns desenvolupar aquest projecte; a l’anterior Corporació Municipal, representada en aquest acte per la qual va ser regidora de seguretat, Esther Pallardó, i també a l’actual, encapçalada per la Sra. Alcaldessa, al seu torn regidora d’educació, i al regidor de Seguretat, Javier Gual. A tots ells per confiar en aquest projecte i impulsar-lo, donat que sense el seu suport hauria resultat impossible aconseguir aquests nivells d’èxit; i finalment vull destacar el treball i implicació de totes les companyes i companys del Cos de Policia Local de Borriana que han participat en la impartició de les activitats que hem programat”.

UAB

Per la seua banda, tant l’Alcaldessa, Maria Josep Safont, com el màxim responsable municipal en les àrees de Seguretat i Policia Local, Javier Gual, han volgut destacar “el creixement i la consecució dels objectius que es marcava l’URCE en el moment de ser creada, la qual cosa parla molt bé tant del treball dels i les agents del cos de Policia Local, com del respatler que sempre han rebut tant per part de l’administració municipal com dels diferents agents educatius que són claus per al desenvolupament del treball de l’URCE”.

Més notícies…