Compromís per Vila-real denuncia l’existència d’abocadors il·legals en la zona d’horta i exigeix més neteja a l’Ajuntament

Nov 30, 2020 | VILA-REAL

 

El Grup Municipal assenyala que els qui fan ús de l’aplicació mòbil municipal per a advertir d’aquestes conductes incíviques no reben resposta a les seues peticions

 

Compromís per Vila-real denuncia l’existència de nombrosos abocadors il·legals en la zona d’horta del terme municipal i exigeix a l’Ajuntament més atenció i la neteja d’aquests punts, que s’han convertit en focus estables d’insalubritat sense que ningú actue per a evitar-ho. La portaveu de Compromís, Maria Fajardo, assenyala que “no hi ha més que fer-se un volt pels afores del nucli urbà, especialment per la zona de Carinyena, per a comprovar que als camps abandonats se sumen múltiples focus de fem en quantitats ingents, oferint una imatge de la nostra ciutat que no mereixem”.

Per a Fajardo “és una llàstima que cada vegada hi haja més horts abandonats, perquè la gent es fa major i ja no poden cuidar-los, però si a més hem de veure com al seu voltant creix el fem, és una tristesa total”.

 

Amic Bona Vesparada

L’edila assenyala que un dels focus més importants es troba sota el pont del Camí Cedre, al costat de l’N-340, que fins fa pocs dies ocupava un costat del camí, però ara ja està en totes dues parts de la carretera, “on la gent tira tot tipus d’estris, com si no hi haguera un ecoparc a poca distància”. A més, denuncia que “a la zona hi ha diversos punts més, en el Camí Sedeny i també al llarg del Camí del Cedre, que al seu torn es ramifica en altres camins que també pateixen la desconsideració de moltes persones que consideren que l’horta, que fins fa poc donava menjar als nostres veïns, ara és simplement un abocador”.

 

No obstant això, per a Fajardo allò més greu ja no és el “comportament incívic” d’aquelles persones que passen per la zona i es desfan de mobles i tot tipus d’estris, sinó la manca d’atenció per part de l’Ajuntament, “coneixedor d’aquest descontrol”. “Els qui compten amb l’aplicació mòbil municipal poden enviar fotos amb les seues queixes perquè els Serveis Públics o qui corresponga acudisca a donar resposta a l’avís, però ens han arribat testimoniatges de veïns que, farts de veure aquesta situació, han enviat multitud de missatges sense obtindre cap resposta durant molt de temps”, explica.

El fem segueix ací i no creiem que ningú de l’Ajuntament passe diàriament per aqueixes zones, no costa res que s’acosten amb un camió i recullen tot perquè aquests abocadors no es convertisquen en punts estables de recollida de fems, ja que sembla que, de tant veure’ls, molta gent s’anima a tirar més i més residus”, assenyala, per la qual cosa espera que “aquesta petició arribe a qui corresponga i esperem que no tarden massa a donar resposta i treballen per a oferir una millor imatge del nostre terme municipal. Perquè tot i que no es veja diàriament dins del poble, també existeix”.

 

Empreses rurals

Més notícies…