El Ple de l’Ajuntament de Vila-real aprovarà demà la modificació de crèdits per a crear la línia d’ajudes a l’oci nocturn

Ene 25, 2021 | VILA-REAL

 

La dotació consta de 50.000 euros per a ajudes directes als locals nocturns tancats per la covid-19

L’alcalde de Vila-real porta demà al Ple una proposta de modificació de crèdits com a suport al sector

 

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real aprovarà demà, per la via d’urgència, la modificació de crèdits necessària per a crear la línia d’ajudes directes a l’oci nocturn després de la reunió mantinguda amb el sector la setmana passada. La línia d’ajudes directes específica per al sector de l’oci nocturn comptarà amb 50.000 euros.

 

L’oci constitueix un sector clau per a Vila-real i per a la seua diversificació. Un sector integrat principalment per autònoms i micropimes que ha vist minvada la seua activitat des de l’inici de la pandèmia, a conseqüència de les restriccions i tancaments adoptats tant pel Govern central com per la Generalitat”, recorda Benlloch. “Amb aquesta nova línia de 50.000 euros, volem donar almenys un respir a uns locals que estan passant greus dificultats i preservar el nostre teixit productiu del tancament del sector, que tindria també un efecte arrastre importantíssim en altres sectors productius”, agrega l’alcalde.

 

El primer pas per a poder concedir aquestes ajudes directes és habilitar en el pressupost vigent la partida necessària; per a això l’alcalde porta demà al Ple municipal, pel tràmit d’urgència, una proposta de modificació de crèdits que compta amb l’informe favorable tant de la Intervenció com del cap de l’Oficina Pressupostària. “Tal com ens vam comprometre amb els representants de l’oci i la restauració en la reunió que vam mantindre la setmana passada, accelerarem al màxim l’adopció de mesures de suport i alleujament al sector. I ho demostrem amb l’aprovació, a penes quatre dies després, d’aquesta dotació de 50.000 euros per a poder crear la línia de subvencions directes a l’oci nocturn, sens dubte l’àrea d’activitat que més s’ha vist afectada per la pandèmia en haver de romandre tancada des del primer dia”, incideix Benlloch. Una vegada habilitada la partida, l’alcalde i el regidor d’Economia, Xus Madrigal, consensuaran amb el sector les bases per a la distribució d’aquestes ajudes entre els negocis de l’oci nocturn de Vila-real. Aquest sector inclou establiments com discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs.

 

Les mesures de distanciament físic i limitacions a la mobilitat dictades per les autoritats competents, necessàries i efectives per a controlar la transmissió del virus, tenen un enorme impacte en l’activitat productiva i el benestar de la ciutadania. Aquests efectes s’han deixat notar particularment sobre alguns sectors essencials per a l’economia que representen una important oportunitat de diversificació i dinamisme per al nostre actual projecte de ciutat del segle XXI, en el qual la ciutat compleix un paper d’espai de convivència i relació social”, detalla l’alcalde.

 

A més de les ajudes directes a l’oci nocturn, l’alcalde va acordar una altra sèrie de mesures de suport a l’hostaleria local, en la reunió mantinguda dijous passat, juntament amb el regidor d’Economia i a representants de tots els grups municipals. La participació en el Pla Resistir de la Generalitat per a ajudar a autònoms i empreses afectades per la covid-19, el suport en la gestió d’ajudes, en col·laboració amb assessories i gestories de la ciutat, o la bonificació de fins al 95% de l’impost de béns immobles dels locals d’hostaleria i oci són algunes mesures anunciades. A més, es mantindrà l’exoneració de la taxa per ocupació de via als locals amb terrassa i es crearà una taula de treball per a la dinamització del sector a través del pla Vila-real Renaix.

 

 

Més notícies…