Els moviments pel tren valencians denuncien “la connivència amb la que s’està desmantellant el ferrocarril”

Sep 21, 2020 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

 

‘Indignats amb Renfe’ i amb la col·laboració d’altres moviments va formalitzar una queixa i alguns suggeriments al Defensor del Poble a finals de 2019. El document es va acompanyar de milers de firmes d’usuaris.

 

Durant el mes de maig el Defensor va respondre amb una missiva on s’explicava que RENFE estava posant solució als problemes de “forma paulatina”. 

 

El Defensor del Poble, tot i comparèixer a les dos cambres nacionals, no va realitzar menció alguna a les carències ferroviàries de Renfe en el conjunt de l’Estat. 

 

La situació del ferrocarril valencià

‘Indignats Amb Renfe’ i ‘Trens Dignes al Maestrat’ denuncien l’abandonament de serveis de mitja distància i la falta de mesures anti-Covid en les rodalies. I dins de la línia de treball conjunt d’aquestes dos plataformes ferroviàries, en la que s’han portat a terme accions anteriors com l’anteriorment mencionada i altres, actualment es continua treballant amb el mateix sentit.

 

‘Indignats Amb Renfe’ i ‘Trens Dignes al Maestrat’ consideren que l’abandonament del servei de tren de mitja distància no pot continuar més temps en precari.

Castellón destino

 

Als problemes habituals, produint-se retards i cancel·lacions, les línies de mitja distància actualment només circulen el 50% o menys dels trens. Línies com la València-Vinaròs-Tortosa s’han vist restringides. Situacions semblants experimenten els trens Saragossa-Terol-València o Madrid-Conca-València, zones amb despoblament i amb línies molt deteriorades.

 

També la línia de Alcoi-Xàtiva-València, amb les restriccions actuals, només circulen dos trens. A més durant el mes d’octubre es preveu el tancament de la línia per obres.

 

Quant a les Rodalies, es vol denunciar que no s’estan prenen totes les mesures necessàries de prevenció de la Covid. En diverses ocasions els usuaris han denunciats aglomeracions als trens o andanes. Des d’Indignats amb Renfe es proposa limitar al 50% la capacitat dels rodalies i compensar l’oferta de places amb l’increment de freqüències o composicions dels trens.

 

Els moviments pel tren valencians, davant de la situació del ferrocarril,  estudien noves accions, com puga ser acudir a instàncies superiors.

 

 

Més notícies…