L’Invassat elabora una guia per a informar de les màscares que no compleixen els requisits de salut i seguretat

Jul 20, 2020 | INFORMACIÓ GENERAL

Recull dades de 100 màscares que presenten disconformitats per a previndre a la ciutadania dels possibles riscos de la seua utilització
La guia està disponible per a la seua consulta en el portal web de l’Invassat

Comerç Borriana

 

L’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, (Invassat), dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha elaborat la guia ‘Equips de protecció individual front COVID-19: màscares no conformes’ per a informar de les màscares que no compleixen els requisits de salut i seguretat.

En ella es recull un llistat de màscares que han sigut expressament notificades com no conformes mitjançant alertes publicades per fonts oficials d’accés públic. Així mateix, contempla altres màscares sobre les quals també s’han emés alertes a nivell nacional, però que encara no han sigut publicades en la pàgina web del Ministeri de Consum.

Aquest document, que es pot consultar en el portal web de l’Invassat (consultar aquí) ha comptat, entre altres, amb la col·laboració de la Xarxa d’Alertes sobre la seguretat de productes i serveis de consum no alimentaris del Ministeri de Consum i amb la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum de la Generalitat.

Esports A Punt

L’objectiu d’aquesta publicació és informar la ciutadania de la Comunitat per a previndre-la sobre els possibles perills relacionats amb l’ús d’aquestes màscares no conformes.

D’aquesta manera, el llistat recull dades d’un total de 100 màscares de les quals s’informa sobre el nom, la marca, el tipus, característiques de l’embalatge, país d’origen i també especifica com és la disconformitat que presenten.

Disconformitats

Les principals disconformitats que s’han detectat en les màscares analitzades són una insuficient retenció de partícules; que no compleixen amb el reglament sobre equips de protecció individual i la norma EN 149; porten el marcatge CE però no està certificat com a equip de protecció per l’organisme competent; la impossibilitat o insuficient adaptació de la màscara a la cara; falta de protecció en el material filtrant; filtres combinats perillosos i falsificacions.

Empreses rurals

Més notícies…