El portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, ha lamentat hui “l’assetjament” al qual l’oposició, “en particular el PP amb connivència ara també de Compromís“, està sotmetent a l’Ajuntament de Vila-real i a l’alcalde. Serralvo ha fet aquestes declaracions en relació a les denúncies formulades per aquestes formacions davant la Junta Electoral de Zona de Castelló, referents a publicacions en el web municipal de diferents notícies relaciones amb l’activitat municipal o a la reunió de la ronda Sud-oest celebrada la setmana passada, amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig.

En concret, la Junta Electoral de Zona ha notificat tres denúncies del Partit Popular, una de les quals recrimina la publicació en un mitjà de comunicació privat d’una notícia referent al pagament d’una multa personal de 300 euros per part de l’alcalde derivada d’una sentència per la gestió urbanística del Partit Popular. “Sembla que el PP, de tant acostar-se a Vox, vol tornar als temps en què els mitjans de comunicació no podien publicar lliurement, perquè ens reclamen per una notícia publicada en una periòdic privat demanant falsament que es retire del web municipal, quan eixa notícia mai no ha estat publicada en el portal de l’Ajuntament en tractar-se d’una informació d’un periodista i un mitjà privat”, lamenta Serralvo.

En una altra de les resolucions, el PP recrimina informacions referides a l’augment de l’IBI, la modificació de l’ordenança de l’Impost de Vehicles o la incorporació del programa Avalem Joves+ al consistori. “S’omplin la boca demanant transparència i que ho publiquem tot en el web i, quan ho fem, ens ho denuncien. És que la ciutadania no té dret a tindre informació de la pujada de la contribució? Quina classe d’assoliment és pujar l’IBI? Resulta que nosaltres no podem informar de l’augment dels impostos, però ells sí que poden criticar-lo. O és que el que volen és que l’Ajuntament baixe la persiana i no faça absolutament res per unes eleccions que ni tan sols són de l’àmbit local? Hem estat quatre anys encadenant processos electorals, principalment en els últims quatre mesos, i no podem paralitzar l’activitat municipal. És tot un absurd, que demostra l’assetjament al qual pretenen sotmetre a aquest equip de govern i a l’alcalde”, agrega.   

Una altra de les reclamacions, signada en aquest cas tant per PP com per Compromís, fa referència a la reunió a peu d’obra de la ronda Sud-oest amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig. Quant a aquesta denúncia, Serralvo lamenta la “deslleialtat” de Compromís, de qui diu que “ha perdut el nord”. “Del PP ens ho podem esperar ja tot, però Compromís per Vila-real torna a demostrar que està absolutament sense rumb: denuncien una visita de Ximo Puig, amb qui estan governant a València, quan a penes uns dies abans el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, va fer una visita d’iguals característiques a les obres del col·legi Carles Sarthou. Visita per la qual no sols no presenten denúncia sinó que fins i tot ens van reclamar no haver sigut convidats, quan la mateixa Direcció General va restringir la reunió a l’equip de govern municipal”, detalla.

Serralvo lamenta “l’assetjament” i adverteix que, durant els pròxims dies, l’alcalde limitarà la seua presència pública, acudint tan sols a dos actes organitzats per la societat civil: els premis Globalis i la Gala de les Penyes, que se celebren el divendres. “Esperem que PP i Compromís no denuncien també aquests actes i no pretenguen que l’alcalde no participe tampoc en aquestes activitats”, conclou.