La Generalitat va reactivar ahir a la vesprada la preemergència taronja per pluges, després d’un primer episodi d’alerta dimecres passat que es va saldar a Vila-real sense incidències. D’acord a aquesta nova situació, José Benlloch, en coordinació amb els departaments municipals implicats en el protocol de prevenció, va decretar ahir a la vesprada la suspensió de les classes en els centres docents de la ciutat per al dia de avui, 13 de setembre de 2019, per a garantir la seguretat dels escolars, així com el tancament cautelar de les instal·lacions esportives. Igual que el dimecres, s’habilitarà un servei de ludoteca extraordinari per a aquelles famílies que no tinguen una altra possibilitat, en aquesta ocasió, en dues ubicacions: l’agència de lectura Maria de Luna i la BUC. L’horari cobrirà les hores lectives, de 7.30 a 13.00 hores.

El dispositiu especial de Policia Local, Protecció Civil i Serveis Públics es manté actiu, amb la plantilla al complet alerta per a atendre qualsevol eventualitat o incidència que puga produir-se, amb les senyalitzacions de tancament de carrers i camins preparades si fóra necessari tancar al trànsit algun punt, a més de fitar zones enjardinades o amb el risc de caiguda d’arbres, com el Termet. En el cas del túnel de la carretera de Borriana, com ja es va fer el dimecres, l’acotament a la circulació es reforçarà amb dos semàfors mòbils en cadascuna de les entrades i cinta led lluminosa. Els Serveis Socials es mantenen en contacte amb hostals per a derivar qualsevol eventual desallotjament i l’àrea de Mobilitat té també preparada una ruta alternativa per a la línia 1 de l’autobús urbà gratuït per a connectar amb l’Hospital de la Plana, per si finalment és necessari tallar el túnel de Furs de València.