El Ple aprovarà el dimarts la creació d’aquesta comissió, a la qual es convidarà a assistir a les entitats implicades, amb l’objectiu d’acordar una regulació específica per a compatibilitzar l’activitat en casals amb el descans tot l’any

El Ple ordinari de gener, que se celebrarà dimarts que ve, servirà per a constituir la Comissió Informativa Especial per a la regulació de la normativa de Convivència amb les Penyes, un organisme amb el qual el consistori pretén consensuar una normativa específica que compatibilitze l’activitat dels casals, en festes i durant tot l’any, amb el dret al descans dels veïns. La comissió estarà formada per 13 representants dels grups polítics municipals, de manera proporcional a la presència en el Ple, i es convidarà també a assistir a les reunions als col·lectius implicats, com Junta de Festes o Comissió de Penyes.

Les penyes són part fonamental de l’essència de Vila-real; motor de la festa i també de germanor entre veïns, d’activitats esportives, culturals i solidàries. Però no podem obviar que, en els últims anys, s’estan multiplicant les queixes veïnals per molèsties generades en els casals, no solament durant les setmanes de festes patronals, sinó durant tot l’any”, assenyala l’alcalde, José Benlloch. Per a poder donar resposta a aquesta situació, l’equip de govern ha estat analitzant models de normatives en municipis amb característiques semblants a les locals, amb l’objectiu de crear una regulació específica per a les penyes –que fins ara es regeixen per l’Ordenança de Convivència Ciutadana-, que partisca del consens entre els diferents grups polítics i dels agents socials implicats en la problemàtica. La comissió de nova creació s’encarregarà d’estudiar les diferents possibilitats sobre la taula i promoure una normativa centrada en compatibilitzar el descans amb l’activitat dels casals de manera efectiva. Una vegada constituïda, les reunions ordinàries se celebraran cada tres mesos.

La normativa actual que regula aquesta situació s’ha demostrat ineficaç. Hem de ser capaços, entre tots, de garantir l’equilibri necessari entre la diversió i descans, perquè només així podem garantir també el futur de les penyes com el motor social, cultural i de festa que són. Per això, perquè es tracta d’una qüestió que concerneix al nostre model de convivència i d’unes entitats que formen part de la història i l’essència de Vila-real, és fonamental recaptar el major consens possible”, conclou.

error: Contingut protegit!