L’Ajuntament inverteix més de 16.000 euros per a ampliar el jaciment arqueològic

L’Ajuntament de Nules ha comprat les finques rústiques annexes a la vil·la romana del Benicató per a assegurar-se la titularitat i poder així iniciar en un futur excavacions que amplien el jaciment arqueològic.

De fet, el consistori ha invertit un total de 16.789,45 euros en l’adquisició d’aquests terrenys. En concret es tracta de tres finques, la primera amb 1.749 metres quadrats, la segona en té 2.248 i la tercera 1.161 metres quadrats, “la valoració dels terrenys l’han feta els tècnics municipals i la compravenda s’ha fet de mutu acord entre els propietaris i l’Ajuntament. El que volem és preservar aquests terrenys per a poder fer excavacions noves ja que els experts sempre han apuntat que la vil·la romana del Benicató pot ser més gran del que és en l’actualitat”, explica l’alcalde de Nules, David García.     

  

Cal recordar que després de diverses dècades el passat mes de setembre es van reprendre les excavacions a la vil·la romana del Benicató. Per a dur a terme aquesta actuació es va signar un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per la qual cosa les excavacions van estar dirigides per professionals del Departament d’Arqueologia d’aquesta universitat amb la col·laboració de voluntaris.

La vil·la romana del Benicató va ser declarada Be d’Interés Cultural (BIC) i va ser descoberta l’any 1955 quan es realitzaren tasques agrícoles en la zona. La Diputació Provincial de Castelló va expropiar els terrenys i en l’any 1956 començaren les primeres excavacions, després de 20 anys es varen reprendre els treballs l’any 1973. Posteriorment es va cedir a l’Ajuntament de Nules, que és el que s’encarrega de la seua conservació.

error: Contingut protegit!