Vila-real porta les noves tecnologies i la robòtica als centres educatius amb el projecte VILABOT de la Fundació Flors

Dic 10, 2018 | VILA-REAL

Les regidories de Noves Tecnologies i Innovació i Educació contribueixen a la formació del professorat i repartiran robots als interessats a participar al concurs, el primer que se celebra a Castelló, previst per al 17 d’abril

L’Ajuntament de Vila-real portarà les noves tecnologies i l’apassionant món de la robòtica als centres educatius de la ciutat, gràcies al projecte VILABOT, que impulsa la Fundació Flors i que compta amb la implicació de l’Ajuntament perquè arribe a tots els alumnes i professors.

Lleida

VILABOT és una competició de robòtica que té com a objectiu impulsar l’ús de la robòtica en els centres educatius de la província i de tota la Comunitat Valenciana. La cita, organitzada conjuntament per Fundació Flors i l’Ajuntament, està prevista per al 17 d’abril de 2019, però mentrestant es plantegen activitats formatives “perquè tothom puga presentar-se i participar amb els coneixements necessaris”.

La regidora de Noves Tecnologies i Innovació, Mónica Mañas, ha presentat la iniciativa juntament amb el regidor d’Educació, Eduardo Pérez, i amb el director pedagògic d’ESO i FP de Fundació Flors, Vicente Llop, i el professor de Tecnologia i Informàtica del centre, Antonio García. “Creiem que és un projecte interessant per a tota la comunitat educativa, perquè a més de fomentar la cultura tecnològica i l’estudi de les ciències per part de l’alumnat, potenciem les marques de Ciutat de Congressos, Ciutat Educadora i Ciutat de la Ciència i la Innovació”, afirma Mañas.

Així mateix, Vicente Llop destaca la inquietud de Fundació Flors quant a la robòtica, que s’inclou en el seu projecte curricular. “Tot i que nosaltres portem diversos anys impartint robòtica i programació des d’infantil fins a cicles formatius, el nostre objectiu és projectar-la als altres centres de Vila-real a través d’aquesta proposta, que es troba en aquests moments en fase de preparació”, indica.

Per la seua banda, Antonio García, alma mater de la iniciativa, explica que al llarg del temps ha participat en diferents concursos de la temàtica, “tot i que cap d’ells a la nostra província, per la qual cosa esperem que, en ser el primer, siga tot un èxit”. A més, anima a tots els centres a participar. “No han de preocupar-se de res, ja que si no coneixen la matèria oferim 10 sessions formatives per al professorat interessat –que comencen demà- i l’Ajuntament facilita un robot per cada nivell de primària o secundària”, afirma. “L’objectiu és que, una vegada aprenguen, treballen amb els seus alumnes i que tot açò desemboque en un concurs final, de manera que s’enganxen”, apunta.

En la competició VILABOT els alumnes d’edats entre sis i 11 i de 12 a 17 anys podran dissenyar, construir i programar un robot autònom creat amb peces de LEGO o de qualsevol altra forma per a superar els dos reptes que es proposen: el camp de taronges o el partit de futbol. “S’han triat dos elements relacionats amb la ciutat perquè entrenen als seus robots i mostren tot el que saben fer”, manifesta García, qui recorda que tota la informació es pot consultar a http://www.vilabot.fundacionflors.es/.

UAB

El regidor d’Educació, Eduardo Pérez, assegura que “des que vam rebre la proposta ens vam implicar al màxim, ja que és una iniciativa pionera que, fins i tot, podria exportar-se fora de Vila-real” i destaca que “la resposta està sent molt bona entre els centres educatius, ja que és una qüestió molt innovadora”, al mateix temps que afirma que “el suport a la ciència i la difusió d’aquesta matèria ha de començar a edats primerenques perquè els adults del futur tinguen les millors condicions”, conclou.

Més notícies…