La directora general de Cooperació i Solidaritat recorda que la Comunitat “està al capdavant de la implementació de l’Agenda 2030”

Dic 10, 2018 | INFORMACIÓ AUTONÒMICA

La localitat d’Albal ha fet oficial la seua adhesió a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible

Moreno ha assenyalat que els ODS que contempla l’Agenda 2030 són un nou pas en matèria de Drets Humans

Lleida

La directora general de Cooperació i Solidaritat, Antònia Moreno, ha oficialitzat, juntament amb l’alcalde d’Albal, Ramon Marí, l’adhesió d’aquesta localitat a l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible.

Amb l’aprovació, mitjançant acord plenari, per part del Ple Municipal del document de Declaració de l’Aliança i la signatura de la seua unió a aquesta, Albal passa a ser ja la 38 població que forma part d’aquesta iniciativa promoguda per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació a través de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat.

Moreno ha recordat que la Comunitat Valenciana “és l’autonomia que està liderant la implementació de l’Agenda 2030 d’entre totes les Comunitats Autònomes” i ha reivindicat “el paper del municipalisme per a que, a través de les seues polítiques públiques, puguen implementar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible” que contempla.

A més, ha destacat “la resposta que està arribant pràcticament cada setmana per part d’altres municipis” que s’estan adherint o s’estan interessant per fer-ho, així com el fet que es tracte “d’ajuntaments de tot color polític“, cosa que ha valorat molt positivament perquè creu que això vol dir que “entenen que s’ha transcendit la ideologia i que l’Agenda 2030 és una cosa que està més enllà, un nou horitzó, un nou paradigma, un nou full de ruta“.

La finalitat que es persegueix amb l’Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible és principalment conscienciar a la ciutadania en matèria d’Objectius de Desenvolupament Sostenible, més concretament en tots aquells relatius a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Així, aquest programa pretén divulgar sobretot entre l’estudiantat -des de l’etapa de primària fins a la de Formació Professional- dels municipis adherits quins són els 17 objectius fixats per l’ONU i quina pot ser la millor manera d’assolir-los. Aquestes metes es poden resumir en tres grans àrees: l’eradicació de la pobresa extrema, el combat contra la desigualtat i la injustícia i la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, la directora general de Cooperació i Solidaritat considera que els ajuntaments són “l’administració més propera i la més eficaç a l’hora de comprendre i executar el mandat dels 17 objectius que es desenvolupen en les 169 metes concretes cap a aquest horitzó temporal que és l’any 2030“.

Dia dels Drets Humans

UAB

Amb motiu de la coincidència de l’acte amb la commemoració del Dia dels Drets Humans, Antònia Moreno ha volgut també subratllar que “l’agenda 2030 és un nou format dels Drets Humans que es varen signar el segle passat, l’any 1948″, al mateix temps que ha assenyalat que “els Drets Humans també estan escrits en aquests objectius“.

Més notícies…