L’alcaldessa Amparo Marco anuncia un projecte per a realçar el mur en tota la seua longitud amb el menor impacte visual possible

Contribuir a realçar el protagonisme del Castell Vell en horari nocturn. L’Ajuntament de Castelló ha impulsat un projecte d’il•luminació ornamental de la muralla de l’enclavament històric recentment obert a les visites ciutadanes per a “realçar el mur en tota la seua longitud amb el menor impacte possible i així contribuir a posar en valor la restauració d’aquest símbol fundacional de la nostra ciutat”, en paraules de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

La solució tècnica adoptada “pretén realçar de forma indirecta la muralla en tota la seua longitud amb el menor impacte possible per a donar protagonisme a un monument històric que forma part del paisatge visual de tots els castellonencs, de la nostra història i del nostre patrimoni”, ha afegit la primera edil, qui ha recordat que fa menys d’un any va concloure la restauració del Castell Vell després de successives fases, es va obrir el centre d’interpretació i es van iniciar les visites públiques.

Marco ha subratllat que es tracta “d’una contribució més a la millora del patrimoni de la ciutat i a donar-li el protagonisme que mereix com a testimoni del naixement i consolidació de Castelló com a ciutat”. El pressupost de l’actuació no aconsegueix els 34.000 euros, el finançament dels quals es cobrirà en part amb un conveni de patrocini a subscriure amb Ube, mentre que el període d’execució estimat serà de cinc setmanes, segons la previsió que barregen els serveis tècnics municipals.

El regidor d’Ordenació del Territori i responsable del departament de Serveis Públics, Rafa Simó, ha apuntat que el projecte planteja la instal•lació de projectors led amb un to càlid que, de forma indirecta, i per sota de la base de la muralla, il•luminen el llenç amb la major uniformitat possible. Es tracta d’una acció per a posar en valor la restauració del Castell Vell impulsada per la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, que ha culminat aquest mateix any i ha inclòs l’obertura del centre d’interpretació.

Els projectors s’instal•laran en columnes d’acer galvanitzat que es pintaran de color verd per a mimetitzar-se amb l’entorn amb l’objectiu que l’impacte visual siga el menor possible. A més, es projecta un mur de maçoneria per a falsejar el perímetre de cada columna en la seua base, que en cas de ser considerat com a mesura correctora en el pertinent informe de Cultura es podria utilitzar per a falsejar la columna íntegrament per a la major integració de l’element amb l’entorn. Els treballs complementaris per a instal•lar el cablejat, com l’obertura de rases, comptarà amb seguiment arqueològic en previsió que puga ser un condicionant de la pertinent autorització per part de la Conselleria de Cultura, que caldrà obtenir de forma prèvia a l’execució de les obres.

Un projecte que, en definitiva, persegueix realçar l’arquitectura i els valors patrimonials d’un enclavament tan significatiu per a Castelló i els seus habitants, ha conclòs l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. Aquesta il•luminació ornamental també té en compte l’eficiència energètica.

error: Contingut protegit!