L’Ajuntament de Vila-real s’ha posat a la disposició de les autoritats autonòmiques i estatals per a col·laborar amb els recursos disponibles en la ciutat en l’atenció als immigrants i refugiats del vaixell de rescat ‘Aquarius’. El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, s’ha posat en contacte aquesta vesprada amb Creu Roja –entitat encarregada de l’atenció als refugiats a la Comunitat-, i amb la Generalitat, per a valorar la situació i posar a la seua disposició els recursos de la ciutat, declarada Ciutat Acollidora pel Ple municipal i on des de fa diversos mesos resideixen 30 refugiats procedents de països en conflicte.

            “Vila-real ha sigut sempre una ciutat acollidora i solidària. Fa uns mesos, ho vam tornar a demostrar i, de la mà de Creu Roja, hem pogut donar recer i refugi a una trentena de persones que han hagut de fugir dels seus països per a garantir la seua supervivència. Les 629 persones del vaixell de rescat ‘Aquarius’ requereixen també de la nostra ajuda; podem i volem mostrar-los nostra solidaritat. Per açò ens hem posat en contacte tant amb Creu Roja com amb la Generalitat per a traslladar-los el nostre oferiment. Estem a la seua disposició per al que puguen requerir”, valora Escorihuela. El responsable municipal de Cooperació ha volgut destacar la decisió de la Generalitat Valenciana i del Govern central de permetre atracar a València ‘l’Aquarius’, en una operació conjunta amb l’ONU. “És una qüestió de solidaritat, d’humanitat i de dignitat de la qual hem de sentir-nos orgullosos”, conclou.

(Foto: arxiu)

 

error: Contingut protegit!