Borriana aprova aquest dijous les Obres i Millora de la xarxa d’aigua potable i clavegueram per a 2018

Feb 27, 2018 | BORRIANA

La regidoria de Serveis i l’empresa adjudicatària del servei, FACSA, han acordat les actuacions de 2018 dins del Pla Director per valor d’1 milió d’euros per a renovar prop de 4,5 km de xarxes

El Ple Ordinari corresponent al mes de març a Borriana que se celebrarà aquest dijous 1 de març servirà, entre altres assumptes, per a l’aprovació del nou Pla d’Obres i Millora de les xarxes tant de canalització d’aigua potable com de clavegueram, incloses en el Pla Director. Cada any, la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Borriana acorda un nombre d’actuacions per a dur a terme, i en aquest 2018 s’ha aconseguit que l’empresa adjudicatària del servei arribe a invertir un total d’1.055.605,85 euros en les millores per a ambdues xarxes, la d’aigua potable i la de clavegueram. Segons ha detallat el regidor de Serveis a Borriana, Vicent Aparisi, “una vegada més estem bastant satisfets amb l’acord amb l’empresa adjudicatària del servei, ja que des de fa dos anys aconseguim acordar ràpidament i així poder aprovar en sessió plenària, el conjunt d’actuacions a dur a terme durant aquest 2018 i que creiem que serviran per a anar completant tots els treballs que en les dues últimes anualitats ja han millorat de forma notable ambdues xarxes de canalització d’aigües”.

Caixabank

Lleida
Benicàssim

Tal com es pot comprovar en el detall de les actuacions i el pressupost que es destina a aquests treballs, per a la xarxa d’aigua potable s’invertirà una quantitat total de 557.043,35 euros, que servirà per a renovar un total de 2.760 metres de conduccions de diàmetres compresos entre 75 i 315 mm. Pel que a la xarxa de clavegueram respecta, el total de metres sobre els quals s’actuarà serà de 1.600, amb un pressupost total de 498.562,5 euros, i que serviran per a millorar el servei a quasi 400 usuaris. Mentre que en la renovació de canalitzacions d’aigua potable, el total de les escomeses en les quals s’actuarà serà de més de 300. Així, el llistat de carrers sobre les quals es treballarà en les millores en 2018 serà: Calle Esport, Francisco Tárrega, Doctor Ferrán, Sant Germán, Vicent Andrés Estellés, Sant Gaetà, Poeta Llorente, Pablo Iglesias, Sant Pere, Sant Agustí, Zaragoza, Sant Tomás, Tarongers, Mare de Déu de Lourdes, Mitja Galta, Salvador Giner, Vinaralls, Av. Mediterrània, José Polo Bernabé, Passeig Sant Joan Bosco, Víctor Marín Puig i carrer del Calvari. Però a més, dins de les actuacions especials, es col·locarà un By-Pass dipòsit des de la Xarxa del Consorci de la Plana que permetrà operacions de manteniment garantint el subministrament.

UAB

També es connectarà la xarxa d’aigua potable en l’Av. Jaime Chicharro, amb l’objectiu d’augmentar el cabal de la xarxa d’aigua potable en els poblats marítims durant l’època estival. I s’instal·larà un detector de gasos en la xarxa del Passeig Sant Joan Bosco, així com es realitzarà un seccionament en la xarxa d’aigua del Camí de La Serratella per a permetre realitzar reparacions en la xarxa mantenint el subministrament als abonats. En definitiva, i com ha resumit Aparisi “crec que és un Pla Director realment ambiciós però coherent amb les necessitats de la ciutat a l’hora de millorar la seua xarxa de subministrament d’aigua i de clavegueram”.

Més notícies…