El servei municipal de Protecció Civil de Vila-real realitza més de 5.700 hores de servei a la ciutadania en 2017

Feb 14, 2018 | VILA-REAL

El cos de seguretat, que també ha arribat a 5.223 alumnes dels centres educatius a través de programes d’autoprotecció, requereix nous voluntaris

El servei municipal de Protecció de Vila-real ha realitzat al llarg de l’any 2017 un total de 5.767 hores en diferents serveis per a garantir la seguretat i el benestar de la població. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el responsable del servei municipal, Ismael Solsona, han fet balanç de l’exercici que s’acaba de tancar, destacant l’important paper que juguen els voluntaris a l’hora “d’afrontar la incessant activitat social de la ciutat”.

Borriana
Caixabank

En aquest sentit, Gómez ha explicat que l’equip està format per un tècnic i dos auxiliars contractats per l’Ajuntament i un total de 24 voluntaris, “una xifra amb la qual no estem satisfets i que ens agradaria incrementar, per la qual cosa fem una crida perquè qualsevol persona que tinga ganes d’integrar-se en el cos acudisca a la seu de la Policia Local i s’informe dels requisits per a accedir”.

Benicàssim

Per la seua banda, Solsona assegura que “en 37 anys que porte en el cos, he arribat a veure fins a 60 persones en l’equip, però els temps canvien i ara, la nova situació laboral de moltes persones els impedeix tenir temps lliure per a dedicar-se a aquesta tasca no remunerada, a banda de que hi ha més entitats que sol·liciten voluntaris”.

Vila-real és una ciutat plena de vida i d’esdeveniments culturals, esportius i socials i es necessita un gran equip de persones perquè es formen i especialitzen i ajuden a garantir la seguretat”, indica el responsable del servei municipal. Així, en 2017, Protecció Civil ha dedicat 1.503 hores a diferents serveis esportius i els diferents espectacles –amb major predomini dels taurins i religiosos- han requerit que el cos dedique 828 hores de treball. Així mateix, els cursos d’autoprotecció i simulacres d’emergències en els col·legis han arribat a 5.223 alumnes en un any.

Estem molt orgullosos i agraïts pel gran treball que realitzen de forma altruista, ja que no només participen en cada esdeveniment que implica la ciutadania, sinó que també dediquen part del seu temps a formar-se, sent ja un referent”, apunta Gómez.

En aquest sentit, Solsona assegura que “un voluntari de Protecció Civil es converteix, en alguns escenaris, pràcticament en un policia, ja que treballem braç a braç amb la Policia Local”. “Per açò, la formació és molt important i sempre intentem que els nostres voluntaris estiguen preparats per a donar el millor de si i garantir la seguretat en qualsevol situació en la qual els ciutadans ho necessiten”, destaca, “especialment en esdeveniments de risc, com els que acumulen a moltes persones”.

Tots dos responsables municipals animen a les persones amb vocació i esperit de treball en equip, a integrar-se en l’agrupació local, “on la recompensa d’un bon treball no és material, però el reconeixement de la gent del carrer fa que pague la pena”. Per a açò, només han de lliurar la seua sol·licitud per registre d’entrada en l’Ajuntament.

UAB

 

Més notícies…