La tradicional ‘Encesa’ dóna pas a una programació especial per a apropar l’esperit nadalenc als carrers de Vila-real

Nov 29, 2018 | VILA-REAL

La companyia Scura Splats oferirà aquest divendres 30 l’espectacle inaugural en què s’il·luminarà la decoració nadalenca de la plaça Major i els carrers de vianants

Vila-real donarà la benvinguda a l’època nadalenca aquest divendres amb la tradicional Encesa de la il·luminació. Un any més, la ciutat comptarà amb llums tipus led, de baix consum, per a la instal·lació de les quals col·laboren les regidories d’Economia, Serveis Públics i l’empresa local Warvill, especialista en il·luminació nadalenca que cada any renova i modernitza part de les garlandes.

Lleida

La companyia Scura Splats serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a més d’un mes d’activitats que formen part d’una programació especial organitzada per la Regidoria d’Economia, amb la representació de l’obra La Fàbrica de la Llum, que donarà pas a la il·luminació de la plaça Major i la façana del consistori i també dels carrers de vianants de la zona centre, a les quals se sumaran avingudes com el Cedre, Riu Ebre, la Murà, Pius XII, Josep Ramon Batalla i els carrers del Calvari, Sant Pasqual i Raval, Ermita i Hospital, entre d’altres. El regidor d’Economia, Xavier Ochando, destaca el principal objectiu d’aquesta campanya, que és “convertir la ciutat en un centre comercial obert i que siga una parada obligatòria per a veïns i visitants amb propostes per a tots“.

Per a fer més suportable l’espera prèvia a l’espectacle de llums, al voltant de les 19.00 hores tindrà lloc la representació teatral La Fàbrica de Llum, en la qual Scura Splats donarà vida a un grup de treballadors de la fàbrica de llum de Nadal, que recorreran els carrers anunciant la posada en marxa de la fàbrica per arrencar les festes de Vila-real a la plaça Major. Les paraules de bondat i solidaritat arrencaran la maquinària, però no totes les paraules faran que la fàbrica funcione correctament, de manera que caldrà desplaçar-se fins l’arc de Sant Martí per trobar la paraula que ho arregla tot. “Una activitat d’animació que farà gaudir a pares, mares i nens“, indica Ochando.

Dins de la programació nadalenca també s’inclouen les activitats que s’organitzen al Mercat Central, com els showcooking, en aquest cas programats per al 19 de desembre, a càrrec dels alumnes de l’Escola Taller T’Avalem Maria de Luna; el 2 de gener, amb la demostració de dos dels millors cuiners de l’Associació Gastronòmica i Ramadera, i els dies 3 i 4 de gener, a càrrec de la nutricionista Sheila Llop, perquè xiquets i avis aprenguen els secrets de la cuina junts.

A més, també es realitzaran activitats infantils de la mà d’Artland, que tots els dissabtes organitza propostes d’oci al Mercat Central per als més menuts. El recinte comercial també acollirà el 15 de desembre un taller de cuina de Nadal per als clients més creatius i serà punt de recollida solidària de joguines que seran donades a Càritas per fer arribar també la il·lusió als xiquets amb menys recursos.

Un mes més, la Cita Urbana Musical i Solidària se sumarà a les propostes d’oci alternatiu i animació musical amb concerts de xicotet format en els voltants dels locals de restauració de Vila-real, tant els caps de setmana com els festius.

UAB

D’aquesta manera, Alhaire actuarà aquest dissabte 1 al carrer de Pere Gil, a les 19.30 hores; el dia 7 serà el torn de Jueria, al carrer de l’Ermita; el divendres 14 serà el concert de Sweet November a la plaça Major, i el 21 arribarà Escandril al carrer de Colom, tots a la mateixa hora. Dimarts 25, el carrer del Pare Molina acollirà un nou concert a les 18.00 hores i el 28 les actuacions tornaran a traslladar-se al carrer de Pere Gil, amb Let it be a les 19.30 hores. Serà un cap de setmana intens, ja que dissabte 29, el carrer de Colom serà escenari de l’espectacle de Plum, a la mateixa hora i el 30, al carrer de Joan Baptista Llorens, 117, a les 12.00 hores, actuarà Carlitos Miñarro.

Més notícies…