Compromís per Vila-real proposa ‘aparcar’ el projecte de millora de la porta de Sant Pasqual

Jul 21, 2020 | VILA-REAL

Compromís per Vila-real proposa destinar els 100.000 euros a Educació i  Serveis Socials per la pandèmia

 

Compromís per Vila-real proposa aparcar el projecte de renovació de les portes d’accés a la basílica de Sant Pasqual, que comptarà amb una inversió municipal de 100.000 euros. Des del Grup Municipal consideren que la potenciació del turisme és important per a la ciutat, però en l’actual situació “hi ha qüestions que poden esperar i aquest recurs no resulta vital per a la societat vila-realenca en el seu conjunt en aquests moments”.

 

Per aquest motiu, proposen esperar que hi haja un canvi en les actuals circumstàncies, ja que “ens trobem en plena ona de rebrots pel Covid-19 i, si ja s’ha hagut de renunciar a molts projectes per a ajudar als nostres veïns i veïnes en unes poques setmanes d’estat d’alarma, no seria d’estranyar que a causa dels nous contagis es necessitara novament una aportació extra per part de l’Ajuntament per a fer front a tot el que comporta una paralització de l’economia de Vila-real a gran escala”, afirma la portaveu adjunta, Maria Fajardo.

Castellón destino

 

En aquest sentit, des de Compromís manifesten que “hi ha moltes àrees a les quals es podria destinar la quantitat pressupostada per a la renovació de la porta del temple, però especialment hi ha dos que són primordials, com les d’Educació i Serveis Socials”. Així, assenyalen que al setembre l’Ajuntament podria veure’s obligat a alliberar espais per al seu ús per part dels centres educatius que, a més, haurien de ser adaptats per a aquest ús a causa de la pandèmia, per la qual cosa es necessitarà inversió municipal. Tanmateix, en l’àrea de Serveis Socials “tota quantitat és poca, ja que milers de veïns necessitaran ajuda, per la qual cosa s’hauria de tindre la previsió suficient per a evitar que ningú es quede pel camí”.

 

Sabem la importància de fomentar el turisme, però amb un estat d’alarma o un confinament ningú visitarà la ciutat ni la basílica. En canvi, sí que hi haurà persones que necessiten que estiguem al seu costat des de l’Administració més pròxima als ciutadans”, conclou Fajardo.

Més notícies…