Benlloch felicita a Apaval per aconseguir que els paranyers puguen provar el mètode del cistell de malla

Jul 13, 2020 | VILA-REAL

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha indicat que ara la Generalitat hauria de permetre les proves científiques d’aquest nou sistema de caça per a veure si realment pot ser una solució per a continuar amb aquesta caça tradicional

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha volgut felicitar públicament l’Associació de Paranyers, Apaval, per aconseguir “una victòria en els jutjats” i fer un pas més a favor de la reconversió del parany. En concret Benlloch ha fet referència a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en la qual es dóna suport al parany per a provar el mètode de caça del cistell de malla substituint al mètode tradicional de la lliga. L’alcalde ha avançat que ara, “el que hauria de fer la Generalitat és permetre les proves científiques, amb totes les garanties, d’aquest nou sistema de caça ideat pels paranyers i veure si realment, amb tots els controls necessaris, podria ser una solució per a poder continuar amb aquesta caça tradicional” assenyala.

Lleida

Apaval porta molts anys treballant, durant molt de temps i amb molt d’esforç conscients de la necessitat d’adaptar-se als nous temps i exigències mediambientals, per a adaptar la caça i dissenyar un nou mètode selectiu, no massiu i respectuós amb la naturalesa”, explica Benlloch qui recorda que “en el seu moment ja vam criticar la decisió de la Conselleria de Medi Ambient al no permetre que es dugueren a terme uns estudis científics, a peu de camp, per a intentar trobar una solució a un conflicte que porta massa anys”. “Els paranyers porten molts anys de lluita per defensar aquesta tradició tan nostra i per això és important que se’ls permeta investigar per a trobar una solució” assenyala el primer edil.

Vila-real sempre ha defensat el parany, perquè és una tradició molt nostra i molt arrelada a la nostra ciutat” destaca Benlloch qui ha recordat la històrica defensa i vinculació de Vila-real amb el món del parany que s’ha materialitzat a través de moltes accions i iniciatives, entre les quals es trobarien la seua defensa en les sessions plenàries, la creació de la Escola del parany o posar en valor tradicions tan associades al parany com és el reclam. Una tradició que l’alcalde ha defensat pel seu “valor cultural, etnològic, com a part de la nostra identitat valenciana, arrelada, heretada de pares a fills, lloc de trobada d’amics i famílies”.

Finalment Benlloch ha assenyalat que durant la seua etapa com a diputat autonòmic en la legislatura 2011- 2015 va ser dels primers en donar suport per aprovar la Llei de Caça valenciana en defensa de la legalització del parany encara que després les sentències dels tribunals van fer impossible aquesta llei.

UAB

Foto: Apaval

Més notícies…