La Diputació manté el teletreball i reforça les mesures sanitàries dels llocs presencials

May 5, 2020 | PROVÍNCIA

El president de la institució, José Martí, trasllada al comité de seguretat laboral i recursos humans la necessitat d’avaluar la situació de cadascuna de les instal·lacions per a desenvolupar un pla de retorn a l’activitat habitual en les millors condicions

 

Borriana
Caixabank

La Diputació de Castelló mantindrà intacte durant les pròximes setmanes el seu compromís per a aplicar el teletreball en les seues dependències en tota la província de manera paral·lela a l’estudi exhaustiu de tots els departaments per a elaborar un pla per a adaptar-se a la “nova normalitat”, a la qual haurà d’orientar-se tot el país una vegada es desenvolupen les diferents fases de desescalada anunciades pel Govern.

Benicàssim

El president de la Diputació, José Martí, ha reunit aquest matí als representants del comité de seguretat laboral i recursos humans de la casa, als qui ha avançat les gestions de la institució “perquè aquesta nova normalitat l’assumim en les millors condicions per als nostres treballadors i per a atendre els ajuntaments i als ciutadans”.

Martí ha volgut en primer lloc agrair l’esforç de la plantilla, “que des del primer minut s’ha implicat en el teletreball sense que això haja suposat un minvament en el treball diari de la casa i en el funcionament de la institució, que ha pogut mantindre les seues comissions, juntes de govern i plens”. Martí ha recordat que, efectivament, a causa de l’estat d’alarma per la pandèmia de la COVID-19 “estem vivint una situació anòmala, però la institució ha sigut capaç d’adaptar-se com a servei a ajuntaments i ciutadans, i en aqueix camí hem de continuar treballant per a avançar-nos a les exigències del futur”.

En aquest sentit, recalca que “anem cap a un escenari en el qual continua sent una necessitat la seguretat dels treballadors i mantindre el teletreball”, encara que avança que “caldrà anar analitzant els serveis que haurem de reforçar a nivell presencial i els mitjans de protecció sanitària adequats per a empleats i ciutadans”. Segons José Martí, “en aquesta desescalada l’administració local serà capital i això ens exigirà el màxim compromís per a donar els serveis que ens reclamen els nostres municipis”.

Per part seua, el diputat d’Hisenda i Recursos Humans, Santiago Agustí, ha posat en valor totes les actuacions de la institució des de fins i tot abans de la declaració oficial de l’estat d’alarma, “perquè la nostra voluntat sempre ha sigut protegir als funcionaris i als ciutadans”.

Agustí ha insistit en el teletreball com “la fórmula que ens ha de guiar les pròximes setmanes”, però destaca que s’està elaborant un informe d’avaluació de les instal·lacions i dels serveis que es presta, amb el suport dels caps de cada departament, “per a veure i determinar la incorporació d’elements de protecció per al treball presencial, així com l’aplicació de totes les recomanacions des del punt de vista sanitari perquè ‘la nova normalitat’ arribe amb totes les garanties”.

En el comité, els representants sindicals han trasllat també la necessitat de reforçar les mesures higièniques i sanitàries, proposant sistemes de control de la temperatura per diferents mètodes, llums ultraviolats i totes les actuacions que reforcen que les persones que acudisquen presencialment a treballar ho fan en les millors condicions de salut.

UAB

Segons ha remarcat el diputat provincial, les mesures no són estanques “perquè els escenaris sanitaris no ho són i poden canviar cada setmana”, per la qual cosa assevera que “la institució anirà treballant sempre sota el paraigua del que recomanen les administracions competents en sanitat, tant estatal com autonòmica”.

Més notícies…