El pla, amb ‘Horitzó 2030’, inclourà mesures en l’àmbit pal·liatiu i estructural i actuacions a curt, mitjà i llarg termini

En l’actualitat, s’està duent a terme una anàlisi de la pobresa energètica en el nostre territorio

La Unitat d’Energia de l’Ivace ha reunit aquesta vesprada un grup de persones expertes en el marc de les accions prèvies que està duent a terme per a l’elaboració del Pla de micromesures per a pal·liar la pobresa energètica.

Tal com ha assenyalat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, l’objectiu d’aquest grup de treball és trobar les sinergies entre les distintes administracions locals i l’autonòmica, així com entre municipis grans i xicotets i també entre visions professionals distintes, “per a poder assolir solucions transversals que permeten dissenyar un pla realista per a reduir la pobresa energètica en el nostre territori”.

Cal recordar que Ivace Energia és l’encarregada de l’elaboració del Pla de micromesures d’eficiència energètica per a pal·liar la pobresa energètica. Per a elaborar-lo compta amb la col·laboració de la cooperativa energètica Aeioluz, especialitzada en eficiència energètica, en reducció de costos energètics i en pobresa energètica.

En la reunió ha participat el secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Xavier Uceda, i la secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto.

Així mateix, també hi han participat representants del Col·legi Professional de Treballadors Socials de València, de Labora i d’Atenció Primària d’un centre de salut, així com l’experta en pobresa energètica Victòria Pellicer.

Eficiència energètica per a pal·liar la pobresa energètica

En l’actualitat, hi ha diversos mecanismes destinats a les persones que tenen dificultats per a fer front al pagament dels subministraments energètics, com és el cas del bo social d’electricitat i tèrmic, i altres mesures.

En aquest sentit, Company ha subratllat que el Pla de micromesures estarà “més orientat a la implantació d’accions senzilles, però efectives, que permeten un ús millor de l’energia, és a dir, més eficiència energètica i, per tant, una reducció dels consums energètics i, amb això, de la factura”.

El pla contindrà una proposta d’actuacions en l”Horitzó 2030′ i inclourà mesures en l’àmbit pal·liatiu i estructural, i actuacions a curt, mitjà i llarg termini que permeten reduir la pobresa energètica en el territori valencià.

Company ha subratllat que en aquests moments “Ivace Energia està duent a terme una anàlisi de la pobresa energètica en el nostre territori, considerant diversos aspectes, per a poder així articular les accions més necessàries i efectives per a fer front a aquesta problemàtica”.