Vila-real incorpora un dron d’última generació per a ajudar en la labor de vigilància i prevenció de la Policia Local

Feb 19, 2020 | VILA-REAL

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el comissari principal, José Ramón Nieto, presenten en el nou dispositiu que s’utilitzarà per a la vigilància de la zona agrària, control de trànsit i en operatius d’inundacions o cerca de persones

La Policia Local de Vila-real compta amb un nou ‘agent’ per a ajudar en les tasques de vigilància i prevenció en matèria de seguretat ciutadana. Es tracta d’un dron d’última generació que hui han presentat la primera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto. Aquest dispositiu permetrà al cos policial “aprofitar les noves tecnologies per a millorar les actuacions en matèria de seguretat i que la Policia Local siga, si cap, més eficaç en el seu treball”, tal com ha assenyalat Gómez qui ha destacat la voluntat de l’equip de govern per modernitzar els mitjans tècnics del cos local.

Lleida

El comissari principal, José Ramón Nieto, ha detallat que el dispositiu adquirit per l’Ajuntament de Vila-real és un dron d’última generació la principal funció del qual serà servir com a eina per a la vigilància de la zona agrícola del terme municipal i la detecció de possibles fets delictius, així com per a labors de control del trànsit. A més també s’utilitzarà en dispositius especials per a la cerca de persones o en episodis d’inundacions, gràcies a les càmeres de gran abast de què disposa. El consistori ha elaborat un reglament especial per a regular la utilització d’aquest dron, que es publicarà aquesta mateixa setmana en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), i està previst que la Policia Local puga començar a fer ús del dispositiu en el termini d’un mes. Segons Nieto, en l’actualitat hi ha tres agents amb formació per a poder pilotar aquest vehicle aeri sense tripulació encara que “la intenció és incrementar la xifra d’agents formats perquè en cada torn de la Policia Local hi haja diversos agents capacitats per a poder pilotar el dispositiu en cas de necessitat”.

El comissari principal també ha assenyalat que el dron disposa d’un sistema de seguretat pel qual torna al punt de control en cas de detectar la bateria baixa, també compta amb un paracaigudes per si es produeix una fallada durant el vol així com sensors de detecció d’obstacles. Nieto ha destacat que el muntatge i servei tècnic de l’aparell és a càrrec d’una empresa local amb acreditada experiència en aquest camp. “Estic convençut que el dron serà una eina molt eficaç”, ha remarcat el responsable policial.

L’agent Sergio Castillo ha explicat les tres maneres de vol del dron: la manera visual, que aconsegueix 500 metres de radi i un màxim de 120 metres d’altura; la manera estesa, per al qual es necessiten dos operadors de vol; i la manera d’ús de les càmeres, amb un radi de fins a 5 o 6 quilòmetres. A més, disposa d’una càmera nocturna i una càmera tèrmica amb tecnologia infraroja.

UAB

Finalment la regidora de Seguretat Ciutadana ha agraït el treball i professionalitat de la Policia Local i els ha felicitat pel seu esforç per estar “sempre en l’avantguarda de l’aplicació de la tecnologia per a millorar la seguretat”.

Més notícies…