La borrasca “Gloria” canvia la fisonomia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

Feb 19, 2020 | ALMASSORA, BORRIANA, PROVÍNCIA, VILA-REAL

S’han format dues illes d’arena i pedres, han desaparegut 3 llacunes interiors i en alguns trams de la costa la platja de cudols ha augmentat uns 30 metres

La fisonomia del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana ha patit un canvi important provocat per la borrasca “Gloria”, quan ha transcorregut un mes des de la seua irrupció al litoral de la província de Castelló.

Lleida

Algunes de les alteracions més evidents i importants que ha deixat “Gloria” és la formació de dues illes formades per pedres i grans cudols ubicades davant de la gola nord i la gola fonda, en el marge esquerre de la desembocadura del riu Millars. Una altra modificació substancial ha sigut la formació d’un tram nou de platja amb enormes cudols. Aquesta nova creació, d’uns 200 metres de llarg per vora 30 metres d’ample se situa davant de la gola fonda.

La borrasca “Gloria”, en la zona de la desembocadura del Millars localitzada justament davant de l’eixida de la gola nord, va provocar que la mar amuntonara grans quantitats d’arena mesclades amb pedres. Fins i tot la força de les ones va provocar que l’eixida de la gola quedara taponada. A hores d’ara i després dels treballs de rehabilitació la gola nord torna a estar connectada amb la Mediterrània.

 

 

UAB

 

Més notícies…