Benicàssim obri el primer parc infantil municipal amb jocs per a bebés

Feb 7, 2020 | BENICÀSSIM

La nova construcció respon a una demanda veïnal realitzada a través dels pressupostos participatius

Caixabank

El poliesportiu de Benicàssim ja compta amb el primer parc infantil municipal amb jocs adaptats per a bebés. El nou espai ha obert les seues portes i se situa al costat de les pistes de tennis i pàdel i la cafeteria del poliesportiu i que, com ha explicat el regidor d’Esports, Arturo Martí, “aquesta zona estava molt deteriorada i li hem volgut donar un ús compatible perquè gaudisquen els menors de diferents edats, de 0 a 12 anys d’edat. Així mateix, per als xiquets i les xiquetes de tan primerenca edat, per l’entorn i la configuració del parc, és l’espai idoni perquè tinguen la primera experiència per a l’entrada al món de l’esport i de la salut”.

Borriana

Com ha afegit l’alcaldessa, Susana Marqués, després de la visita realitzada, “la seua realització havia sigut sol•licitada pels veïns i veïnes a través dels pressupostos participatius que demandaven la construcció de parcs infantils per a bebés en espais públics i, amb el de hui obert, augmentem l’oferta d’oci familiar en el nucli urbà”.

UAB

L’acció s’ha realitzat de manera conjunta entre les regidories d’Esports i Medi Ambient i la inversió ascendeix a 39.600 euros. L’edil de Medi Ambient, Elena Llobell, ha explicat que “el parc infantil té tots els jocs homologats, bancs, papereres i una font, i en l’entrada al parc s’ha instal•lat un cartell amb les normes d’ús”. Així, en cadascun dels jocs instal•lats s’indica l’edat d’ús establida i els menors de tres anys d’edat han d’anar acompanyats per adults. En el cartell també s’informa de la prohibició d’animals i vehicles així com bicicletes i patinets al parc. Així mateix, es prohibeix l’ús dels jocs a majors d’edat i no es pot fumar en tot el recinte. També hi ha informació d’interés com els telèfons de contacte del poliesportiu municipal, policia local, manteniment, emergències i l’adreça del centre de salut més pròxim.

Benicàssim

Quant a les característiques del parc infantil municipal, l’espai habilitat per a bebés de 0 a 3 anys compta amb una sèrie de jocs multisensorials i un gronxador adaptat. El sòl està adaptat per als menors i compta amb paviment amortidor, amb uns sis centímetres de cautxú. Tot el recinte està barrat i l’accés es realitzarà pel poliesportiu i la cafeteria.
L’horari de gaudi del nou espai lúdic coincideix amb l’horari del poliesportiu municipal, és a dir, de dilluns a divendres de 8 a 22 hores, els dissabtes de 8 a 14 hores i de 16 a 22 hores, i els diumenges de 8 a 14 hores.

Més notícies…