Els populars lamenten que les propostes que els veïns de Vila-real proposen mai s’executen per l’absència d’una política real de participació 

El Partit Popular ha denunciat hui l’absència de participació en l’elaboració dels pressupostos de la localitat de Vila-real. La regidora del PP en el municipi, Daura Llop, ha recordat que en 2012 es va anunciar “a so de bombo i platerets” la posada en marxa d’un procés de pressupostos participatius.

Però, lamentablement, “després de huit anys, les peticions que feien els veïns continuen sent les mateixes perquè encara no han executat les propostes dels veïns”.

La responsable popular ha posat de manifest exemples com acabar el jardí Botánic Calduch i condicionar l’habitatge que hi ha allí com a casa de barri, o la petició d’ampliar el carrer Peñagolosa o ampliar l’horari de la biblioteca Pius XII.

Daura Llop ha exemplificat la falta de gestió de l’equip de govern en la petició que han fet els veïns que s’obrira el carrer Isabel de Villena (antic solar de l’empresa Herabo), una petició històrica que “l’alcalde i el regidor de Territori que tenim a temps parcial han anunciat en multitud d’ocasions però que mai s’ha fet”.

A això se li suma que en 2019 ni tan sols es van convocar els pressupostos participatius per la desidida del PSOE i Podemos i enguany “s’han dedicat a incloure qüestions genèriques”.

Per a Llop es tracta de “un trist resum de la falta de participació real que hi ha a Vila-real” i ha reclamat que es reserve una partida concreta perquè els veïns la puguen gestionar i usar per a executar les millores que demanen.

Una fórmula que existeix en diversos ajuntaments de la província i que “fa que les propostes es convertisquen en una realitat tangible” i “no sols permet millorar la localitat, sinó que crega una aliança real amb els veïns”.

Per això, “demanem una modificació de crèdit que reserve diners concrets en els pressupostos i que aquests diners es destine a millores reals”.

error: Contingut protegit!