Unicef ens va reconèixer com Ciutat Amiga de la Infància l’any 2018

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha participat aquesta setmana al V Congrés de Ciutats Amigues de la Infància celebrat a Madrid. La Vall d’Uixó és Ciutat Amiga de la Infància des de l’any passat, un reconeixement atorgat per UNICEF que valora l’esforç i compromís dels ajuntaments per posar la infància i l’adolescència en el centre de la seva agenda política.

Una de les prioritats que tenim des de la Regidoria de Serveis Socials és la participació activa de les xiquetes i xiquets en la vida pública, per això aquest any hem tornat a posar en marxa el Consell d’Infància, format per representants dels nostres col·legis i dels instituts“, explica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

El passat dissabte 16 de novembre es va celebrar en la Vall d’Uixó el Dia de la Infantesa, jornada que es va aprofitar per a col·locar el distintiu de Ciutat Amiga de la Infància en la plaça El Parc, en el Paratge de Sant Josep i a l’Ajuntament, tal com apunta la regidora.

A més, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó va aprofitar el congrés per a signar la Declaració de Colònia, impulsada per UNICEF, que reconeix la vigència dels principis de la Convenció dels Drets de la Infantesa: “aquestes jornades han sigut una gran oportunitat per a construir llaços amb altres ciutats que, com la nostra, posa la infància i l’adolescència en el centr de les seves polítiques“, assenyala Artero.