Garcia insta a Onda a concedir immediatament la llicencia d’obres per a millorar la planta de tractament de residus

Nov 30, 2019 | ONDA

El Govern central refusa la celebració d’un referèndum sobre els treballs de modernització de les instal•lacions de la localitat

Garcia: “Hem de treballar totes les administracions juntes per a assolir els objectius europeus de gestió de residus”

El diputat provincial de Residus i Reciclatge, Ignasi Garcia, ha demanat a l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, que concedisca “com més prompte millor” les llicències d’obres per a escometre les millores en la planta de tractament de residus que hi ha en la localitat. Després que el Govern haja denegat la celebració d’un referèndum a la localitat per a consultar sobre aquestes millores en les instal•lacions, Garcia assegura que “és el moment de deixar de banda les polítiques partidistes i treballar totes les administracions juntes per tal que puguem tindre unes instal•lacions del segle XXI que milloraran la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques de Castelló, sobretot dels habitants de la zona centre“.

Cal recordar que les millores, xifrades en 40 milions d’euros, contribuiran a l’acompliment de les legislacions més exigents de la Unió Europea en aquesta matèria. Més concretament, les inversions a Onda contemplen la creació de més sostres, el tancament de les naus per ubicar-les en depressió i la instal•lació de maquinària nova que facilite la recuperació de més subproductes, a banda d’altres millores que reduiran considerablement les olors.

Castellón destino

Per a Garcia, Ballester ha de ser “capaç d’arribar a acords que faciliten el treball i desbloquegen aquest assumpte“. Igualment, ha dit que “des del primer moment, vam anunciar que aquesta proposta de consulta popular seria denegada, ja que estava fora de lloc i de temps perquè la decisió de millorar les infraestructures del Consorci C2 era supramunicipal i s’havia pres conjuntament amb la Diputació i amb la Generalitat, sense que mai ningú dels diferents partits que governaven en el seu moment les diferents administracions mostrara cap inconvenient“.

En aquesta línia, ha instat l’ajuntament d’Onda a què “pense també en la ciutadania de la zona centre i en aquelles persones que van votar al seu partit en tot l’àmbit d’influència del Consorci C2” i ha afegit que un representant d’aquest consistori, el també diputat provincial Salvador Aguilella, va assistir a una visita a la planta d’Algímia i va poder veure el projecte que s’implantarà a la seua localitat. “Volem reiterar l’agraïment per aquella assistència i insistir en què cal remar en unitat perquè aquest es puga dur a terme, ja que serà beneficiós per a Onda“, ha conclòs Garcia.

Més notícies…