Segons la xifra de tall, fixada en poblacions de més de 50.000 habitants, Vila-real és una de les ciutats que abans de 2023 hauria d’aplicar restriccions en la circulació per a reduir la contaminació de tràfic rodat, segons ha publicat recentment un mitjà especialitzat en motor i segons les paraules que pronunciava abans d’ahir Pedro Sánchez, candidat a la presidència del govern en el seu discurs del debat d’investidura.

Tot i que les limitacions en el tràfic no estan clares ni en l’esborrany de la llei de canvi climàtic i transició energètica ni en les paraules que avançava Sánchez, tot apunta a que aquesta seria una de les primeres mesures que aplicaria el govern de l’Estat, la qual cosa convertiria els nivells màxims de pol•lució ambiental en una exigència no només de la Comissió Europea sinó també en una petició estatal. La Direcció General de Tràfic ja ha dotat de l’instrument necessari i és un sistema d’etiquetat mediambiental que diferencia entre cotxes ECO i Cero Emissions i etiquetes C i B.

Però, de moment, les competències municipals dels ajuntaments només permetien aplicar mesures de restricció al tràfic temporals o permanents com les portades a terme en Madrid.

error: Contingut protegit!