La vicepresidenta del govern valencià, Mònica Oltra, assegura que lluitar contra el canvi climàtic i la desigualtat serà fonamental per al pròxim govern autonòmic

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra ha dedicat una jornada a les festes de Sant Pasqual, en les que no ha deixat perdre l’oportunitat d’acostar-se al Punt de la Festa de POBLE, on ha assegurat que era un honor visitar Vila-real en les aquests dies de celebracions patronals perquè “les festes ens porten amb molta alegria a la gent i ens permeten fer un parèntesi, per a deixar les preocupacions a banda i tindre un espai per a sociabilitzar-nos al carrer, un espai per a descansar i un espai per a gaudir”, ha assenyalat la vicepresidenta per a qui “la vida també és compartir amb les veïnes i veïns i gaudir de les festes patronals. Per a mi sempre és una alegria vindre a un poble en festes, més festes hauríem de tindre”, ha admès.

Tot i això, Oltra no ha desaprofitat l’ocasió de parlar del futur pacte de govern autonòmic i avançar quins són els eixos principals envers als que es construiran propostes concretes. “El que anem a fer en les pròximes setmanes és avaluar el pacte del Botànic d’aquesta legislatura que acaba, veure què resta per fer i poder veure així quines són les prioritats del pacte que té que començar la legislatura que ve”, ha explicat. “Per a nosaltres hi ha dos grans reptes que cal afrontar a tots els nivells institucionals, des dels municipis, Generalitat, Govern d’Espanya, Europa… i és la lluita i adaptació al canvi climàtic, perquè estem parlant del futur dels nostres fills i no podem posar-li data de caducitat a aquest planeta. I açò també és una oportunitat de transformar la nostra economia en sostenibilitat, protecció social, la creació d’ocupació i la I+D+i com a valor afegit en contraposició a la precarització del treball o explotació de les persones. I tot aquest paquet és urgent abordar-lo, jo diria que d’una manera radical”.

El segon repte és la lluita contra les desigualtats. “Les dues coses van unides perquè generalment els grans poderosos que maltracten a les persones, també maltracten al planeta i al revés. Per tant, aquests són els eixos centrals que després anem a convertir en propostes concretes”, ha reiterat.

A més a més, també ha passat per la terrassa festiva el secretari autonòmic d’Inclusió, Alberto Ibáñez, així com els regidors de l’equip de govern Francisco Valverde, Silvia Gómez, Mònica Mañas, Anna Vicens i Josep P. Sancho i també els de l’oposició. És el cas del grup municipal popular, encapçalat per Héctor Folgado o del portaveu de C’s, Domingo Vicent, que ha acudit amb integrants de la seua candidatura.

Un altra candidatura que no s’ha volgut perdre la terrassa de POBLE ha estat la de Podem-EU-Confluències de partits d’Esquerres, hui amb el seu nº 2, Alejandro Moreno, al front.

Les firmes patrocinadores del Punt de la Festa, Vivanta Vila-real, Kia Automoción Cano Peset Vidal, BR Asociados Grupo Nexta també han comptat amb la visita de clients i amics que han volgut compartir amb ells aquest matí en l’equador de les festes. Com també ho han fet els companys i membres de la redacció de POBLE, així com representants del Grup de dones Vila-real, Club de Ball Azahar, McDonald’s Vila-real, Vila-net, Grúas Tomás, El bar del belga, Lotrammsa, Tecnishop, Suministros Granados, Abordo, Talleres Oliver, Pinturas Mayen, J. Vicente Batalla SL, Studi Tecles, Funeraria San José, TEC Idiomes y Talleres Andrés Sillero entre d’altres.

 

 

error: Contingut protegit!