Un dispositiu especial, format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com la Guàrdia Civil, Protecció Civil o Creu Roja, reforçarà la seguretat en els principals actes multitudinaris de les festes en honor a Sant Pasqual, que arranquen aquest divendres. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha perfilat els últims detalls del dispositiu, que guardarà especial atenció a la coincidència d’actes populars amb els partits del Villarreal CF.

Tots els recursos i cossos de seguretat estan coordinats i preparats perquè les festes patronals es desenvolupen amb tranquil·litat, com l’espai d’oportunitats, economia i convivència que són. Sense l’esforç de tots aquests cossos, els 240 actes del programa no serien possibles”, agraeix l’alcalde, qui ha demanat prudència i comprensió davant les mesures de seguretat que s’adopten, principalment en els actes més multitudinaris, atés el risc 4 d’amenaça decretat encara a Espanya. En aquest sentit, la coincidència de les festes amb la Lliga de futbol a l’Estadi de la Ceràmica obligarà a desplegar un major dispositiu.

Per part seua, la subdelegada destaca l’habilitació dels punts violeta contra la violència masclista i per a afavorir la seguretat de les dones, per part de Creu Roja i del Grup de Dones de Vila-real. Els controls d’alcoholèmia i drogues o la seguretat en actes pirotècnics són uns altres dels reforços previstos.

L’alcalde i Ten han fet una crida a la participació en les festes i la convivència, compatibilitzant la diversió amb el descans dels veïns. Referent a això, Benlloch recorda la recent creació de la Comissió especial de convivència amb les penyes, que ja ha estat treballant en les primeres mesures per a lluitar contra l’incivisme d’alguns casals. “No hem tingut temps encara de modificar la normativa, però en aquestes festes començarem ja adoptar mesures importants de vigilància i control perquè totes les penyes que hi haja a Vila-real estiguen degudament inscrites en el registre. Aquesta és l’única manera de controlar l’aplicació de sancions”, conclou.

error: Contingut protegit!