Protecció Civil ensenya a afrontar situacions de risc a alumnes i professors amb simulacres en els centres educatius

Dic 4, 2018 | VILA-REAL

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real es troba realitzant diferents simulacres per a ensenyar a alumnes i professors dels centres educatius a afrontar situacions de risc i protegir-se per a eixir il·lesos. Una iniciativa que s’emmarca dins de la campanya anual que el cos de seguretat ofereix durant tot el primer trimestre del curs a tots els centres educatius de la ciutat, amb l’objectiu que tota la comunitat educativa sàpia actuar a temps.

El Servei Municipal, que realitzarà l’últim simulacre el pròxim dia 14 a l’IES Broch i Llop, està aquests dies a Pius XII i Botànic Calduch i el passat divendres va oferir una altra sessió pràctica a Angelina Abad, en la qual va estar present la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, que va viure en directe la recreació d’un desallotjament davant un possible cas d’incendi. En aquest sentit, explica que “al llarg del primer trimestre de cada curs el Servei Municipal realitza una ronda de simulacres en diferents centres per a conèixer el protocol que segueixen els col·legis i comprovar la seua aplicació, de manera que si es detecten deficiències o punts de millora se’ls ajuda a perfeccionar-ho perquè els seus mecanismes siguen el més efectius possible”.

Lleida

Tal com indica, els tècnics de Protecció Civil, dirigits pel seu superior, Ismael Solsona, ensenyen a adquirir habilitats per a enfrontar-se a situacions extremes i “avaluen la situació, a més d’explicar-los als professors com podrien millorar o què haurien de canviar per a guanyar en efectivitat de cara a pròxims simulacres”, indica Gómez, qui destaca que en aquest tipus d’esdeveniments també solen col·laborar cossos implicats en els rescats i intervencions, com els Bombers i la Policia Local “perquè siga el més verídic possible i per a establir un protocol comú”.

UAB

Cada centre educatiu compta amb un punt de trobada extern i intern pactat prèviament amb els alumnes i els professors perquè, en cas d’emergència, acudisquen allí. Aquest enclavament també figura en la documentació de la policia, que només rebre l’avís, aniria directa al lloc. “A més, s’ensenya a prioritzar, no solament als docents i alumnes, sinó també als serveis externs que col·laboren, perquè tot isca bé”, explica l’edila, qui recorda que “tots els centres que desitgen que es realitze un simulacre poden demanar-ho a l’Ajuntament, ja que una bona preparació és essencial”.

Més notícies…