POBLE t’ofereix el programa de festes de Sant Pasqual amb multitud d’actes per a tots els públics

May 7, 2019 | POBLE, VILA-REAL

POBLE t’ofereix, per mitjà d’aquest enllaç de descarrega i consulta, tota la programació de les Festes de Sant Pasqual 2019: http://ow.ly/SRuX30oEZQhque tindràs disponible durant totes les festes directament en revistapoble.net i, de manera fixa i constant, en la part superior dels nostres perfils de Facebook i Twitter

Vila-real presenta el programa de festes de Sant Pasqual amb prop de 250 actes per a tots els públics durant 10 dies

La programació ve marcada per la declaració de la Nit de Xulla com a Festa d’Interés Turístic Provincial i per nombrosos esdeveniments recollits en el llibret, que serà repartit entre demà i dijous a càrrec de la reina i dames

Aula Segura

El compte arrere per a l’inici dels festejos en honor a Sant Pasqual ha començat. La presentació del programa de festes suposa el tret d’eixida a una programació que a partir del divendres 10 i durant 10 dies portarà la festa a tots els racons a través dels prop de 250 actes convocats, als quals enguany s’incorpora també la celebració de la Nit de Xulla més especial, ja que per primera vegada, després de 40 anys ininterromputs, ha sigut declarada Festa d’Interés Turístic Provincial.

L’alcalde, José Benlloch, ha presentat el llibret d’enguany, acompanyat pel regidor de Festes, Diego Vila, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i el director de l’àrea de Medi Ambient de FOBESA, Javier Bartolomé, l’empresa que cada any es fa càrrec de la impressió dels milers de programes de festes que començaran a repartir-se en mà entre dimecres i dijous a la Casa de la Festa, de la mà de la reina, Carmen Rubert, i la seua cort d’honor, que han sigut les protagonistes de l’acte. Així mateix, el programa es podrà descarregar a través d’un codi QR i es podrà consultar a través d’http://programadefestes.vila-real.es, a través de l’aplicació municipal i, especialment, per mitjà d’aquest enllaç de descarrega i consulta que ofereix POBLE: http://ow.ly/SRuX30oEZQh.

Castellón destino

Són prop de 250 actes organitzats per penyes, associacions culturals, clubs, restauradors i nombrosos veïns, que enguany tenen una cita amb la trobada multitudinària per a elaborar allioli com a commemoració simbòlica de la nostra preuada Nit de Xulla”, explica Vila, qui agraeix a Caixa Rural que cedisca els ingredients per a l’esdeveniment, en el qual es repartiran fins a 1.000 morters i la recaptació del qual serà per al projecte XiCaEs. A més, destaca el canvi d’horari de la cavalcada, que passa a les 16.00 hores del diumenge “perquè tothom puga animar al Villarreal”.

Per la seua banda, Colás ha indicat que “fer un programa així no és fàcil” i ha destacat que “fa 40 anys van sorgir les penyes, que són les que fan possibles moltíssims dels actes que encara hui celebrem”. “Moltes coses han canviat, però l’esperit és el mateix”, apunta, “esperem que la germanor, l’oci, la desconnexió i les tradicions regnen una vegada més i que veïns i visitants gaudisquen de les festes”.

L’alcalde, d’altra banda, també ha recordat que “perquè tots gaudim amb tranquil·litat, hi haurà moltes altres persones treballant”, per la qual cosa ha agraït als cossos i forces de seguretat la seua col·laboració. “Aquells que organitzen aquestes festes saben que és difícil i han hagut de llevar molt de temps a les seues famílies per a aconseguir aquest programa, que a més d’ajudar-nos a recordar els qui som i d’on venim, també generen economia per a les empreses del poble”, manifesta. “Esperem que la gent tinga paciència si en algun moment han de patir el tall d’un carrer per seguretat o qualsevol altre inconvenient i sobretot que gaudisquen amb respecte”, ha indicat, recordant que el Grup de Dones tornarà a instal·lar el seu Punt Violeta perquè qualsevol dona que se senta intimidada o patisca una agressió puga demanar ajuda immediata, i posant l’accent que “tenim reptes als quals enfrontar-nos quant a les dificultats de convivència que a vegades es produeixen”. En aquest sentit ha assenyalat que “estem treballant per a buscar solucions i que les poques penyes que no es comporten no amarguen la festa a la resta” i ha anunciat que “reforçarem la neteja i la presència de WC químics”. “Simplement esperem que tothom gaudisca de 10 dies de diversió i desconnexió organitzats amb molt d’esforç i dedicació”, conclou.

Més notícies…