La representació musical, impulsada per l’Ajuntament i Porcelanosa Grupo, torna per setá any consecutiu dins de la programació de Setmana Santa amb un espectacle a la plaça Major en el qual participaran més de 200 persones

La representació de l’espectacle musical, de tall contemporani, Laquima Vere, que tindrà lloc el Dijous Sant a les 21.00 hores a la plaça Major continua creixent i consolidant-se i, en la seua setena edició, torna a incorporar novetats per a fer més gran l’espectacle, que es troba ja en l’ideari col·lectiu de Vila-real i de tota la Comunitat Valenciana.

El regidor de Turisme, Diego Vila; l’edil de Tradicions, Santi Cortells, i l’autor i director de l’obra, Alfredo Sanz, han presentat l’espectacle a la seu de Porcelanosa Grupo, patrocinadora de l’esdeveniment, representada per la consellera delegada, María José Soriano, i el responsable de Noves Inversions, Ibán Molina, que han estat acompanyats pel regidor coordinador de la realització de l’obra, Emilio Obiol.

La devoció per la Setmana Santa ens identifica com a poble i aquest esdeveniment, que se celebra ja per setena vegada a Vila-real, dóna compte d’això, conjugant tradició i cultura amb el respecte que mereix una cita de tal solemnitat”, indica Vila, qui destaca el gran valor artístic de les imatges que cada any ixen a processionar pels carrers de la ciutat i assegura que “aquesta meravella musical i teatral és l’element innovador que completa una programació de Setmana Santa d’Interés Turístic Provincial única, sent de les més antigues de la província i de tota la Comunitat Valenciana”.

Per la seua banda, Cortells destaca que “veïns i visitants podran tornar a ser testimonis del treball de les 200 persones que s’implicaran dins i fora de l’escenari”. “És un orgull per a Vila-real comptar amb un acte tan emocionant i espectacular i, sobretot, un esdeveniment que ens recorda a Pasqual Batalla, que es va implicar moltíssim en vida perquè fóra una realitat”. Així mateix, ha recordat l’antiguitat de la Setmana Santa a Vila-real, amb quasi 500 anys d’història, que “molt probablement va inspirar Sant Vicent Ferrer, l’any de la qual se celebra aquest 2019”. “La passió, el mort i el sofriment de Crist queden patents en aquesta representació, en la qual dos pilars bàsics de la ciutat, com són la música i el teatre, es conjuguen per a crear una meravella a l’abast de creients i de no creients, per això esperem que torna a ser un èxit”, manifesta.

Finalment, Alfredo Sanz ha posat en valor la maduresa de Laquima Vere, “un projecte ja independitzat que, m’atreviria a dir, rep públic de tot Espanya”. “En aquests anys hem integrat elements innovadors i, en aquesta edició, ho hem tornat a fer amb una novetat tècnica, perquè per primera vegada a Espanya s’estrenarà un sistema de so que fins ara mai s’ha utilitzat en exteriors i que envolta”, assegura.

A més, Sanz, que també ha destacat el treball del director artístic, Pau Ayet, ha desgranat dos detalls més que el públic podrà comprovar enguany, com són la incorporació de dos personatges més. “D’una banda, tindrem a Sant Pere, que malgrat ser seguidor de Crist no aconsegueix seguir els seus passos, i per un altre tindrem a l’àngel de la vida, enfront de l’àngel de la mort, que teníem en anys anteriors”, afirma, “una figura de llum, sense gravetat, que ve a portar-nos un missatge: que no busquem a Jesús entre els morts i que representarà el versàtil Rafael Quirant, la veu castrati del qual sorprendrà”.

Els tres nivells de l’obra, composta per arts de carrer, música i projeccions, que “es conjuguen i estableixen un únic discurs, al costat de totes les entitats i persones que actuaran en directe, fan que siga un acte d’obligada assistència”, conclou Sanz.

error: Contingut protegit!