Els escriptor Andreu Martín i Alberto Valle s’alcen amb el premi del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2018

Dic 9, 2018 | VILA-REAL

L’escriptor de Barcelona Andreu Martín, amb Els tres amants i la mort, i el barceloní Alberto Valle, amb Morir, sin duda, són els guanyadors del Certamen Literari Ciutat de Vila-real de 2018, que per segona vegada inclou dues categories: millor novel·la en valencià i millor novel·la en castellà. El jurat del certamen s’ha reunit aquesta setmana per a valorar els prop de 400 títols presentats en aquesta edició –procedents de tot Espanya i Amèrica Llatina- i donar a conèixer el seu veredicte.

El premi per a la categoria en valencià està dotat amb 6.000 euros, mentre que el guanyador del guardó en castellà rebrà 2.000 euros. En tots dos casos, el premi inclou la publicació del llibre amb l’editorial Alrevés, de Barcelona.

L’escriptor que s’ha alçat amb el premi a la millor novel·la en valencià, Andreu Martín va nàixer a Barcelona. És una de les grans plomes espanyoles, guanyador del Premi nacional de literatura juvenil, del premi La Sonrisa Vertical i fins a en tres ocasions del Hammett de la Semana Negra de Gijón, entre altres reconeixements.

Per la seua banda, el guanyador en la modalitat de novel·la en castellà, Alberto Valle, també és de Barcelona. És periodista, escriptor i promotor i ha treballat en diversos mitjans, incloent-hi la RAI italiana, a més de coordinar esdeveniments de tall mod, com Take Ivy o Le Clean Cut. Va ser editor del modzine Élite i fundador de The Bolier Club i dirigeix el programa de ràdio El aperitivo del ritual en Ràdio Ciutat Vella, de Barcelona.

Amic Bona Vesparada

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha felicitat als guanyadors i la qualitat dels treballs presentats. “Estem molt satisfets del balanç d’aquesta convocatòria del certamen, demostrant que el Certamen Literari Ciutat de Vila-real segueix consolidat com una referència en el sector de les lletres”, afirma l’edil, qui anuncia que la gala de lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 1 de març.

El jurat ha estat compost per Jordi Ledesma, escriptor de diverses novel·les i guanyador, entre d’altres, del premi Pata Negra; Gregori Dolz, escriptor i fundador de l’editorial Alrevés; Pedro Tejada, professor de la Universitat Jaume I, director literari de Castelló Negre i expert en Max Aub; Eric Gras, coordinador de la secció cultural d’El Periódico Mediterráneo, i Inma Pitarch, coordinadora de Vila-real Negra i editora.

Empreses rurals

Més notícies…