El primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Vila-real reestructura el servei d’autobús urbà amb dues línies i cinc variants

Oct 26, 2018 | VILA-REAL

L’innovador programa funcionarà temporalment de manera experimental i sense cost algun per als usuaris amb l’objectiu de perfilar els possibles canvis al llarg del temps per a millorar i que el transport siga més útil i sostenible

La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Vila-real ha finalitzat l’elaboració del primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de la història de la ciutat, que s’engegarà a partir del dilluns 5 de novembre amb dues línies d’autobús urbà per a oferir un millor servei de transport als veïns.

Caixabank

Benicàssim

L’alcalde, José Benlloch, acompanyat per l’edil de Territori i Mobilitat Urbana, Emilio M. Obiol, i el tècnic de l’àrea, Félix Fuentes, han presentat el document, que ha servit per a reestructurar i ampliar l’actual servei d’autobús.

Lleida

Aquest pla suposa un abans i un després, perquè comporta una millora, no solament de la gestió del tràfic rodat, sinó també de la mobilitat de les persones”, apunta Obiol, qui assenyala que “ha sigut tot un repte, ja que implica donar resposta a les necessitats de les persones, augmentant, millorant i modernitzant les prestacions del servei”.

Tal com indiquen tant l’edil com el tècnic de l’àrea, s’ha realitzat una enquesta entre els veïns per a conèixer la situació actual del transport i, especialment, del bus, que “és un servei pràcticament desconegut, per la qual cosa volem fer-lo visible i útil per als usuaris, a més de contribuir a la sostenibilitat ambiental”.

Aquestes noves línies, que funcionaran de manera pilot, pretenen abastar diferents zones de la ciutat i donar un bon servei a estudiants, persones majors, treballadors i veïns que es desplacen a centres educatius, sanitaris o esportius”, apunta l’alcalde.

Ha sigut una aposta arriscada, perquè es tracta d’un projecte costós des del punt de vista tècnic i econòmic i la ciutat, a més, ha estat en aquests anys a punt de baixar dels 50.000 habitants, entre altres qüestions, com la falta de personal per a procedir a analitzar la situació i plantejar solucions”, assegura.

No obstant açò, en pocs dies es produiran nombrosos avanços. El 29 d’octubre s’engegarà el bus a la UJI i el 5 de novembre començarà a funcionar el nou servei de bus urbà. Durant tot el dia, de dilluns a divendres, dos autobusos recorreran en dues rutes diferents els diferents punts de la ciutat, vertebrant i comunicant àrees més externes –com la zona del Madrigal i el Termet- amb punts més cèntrics en diferents horaris, que també s’ampliaran al dissabte i diumenge i festius.

La línia 1, amb eixida des de l’estació de trens, començarà a funcionar a les 7.15 hores i passarà cada 20 minuts aproximadament fins a les 22.10 hores. El recorregut ho farà per Pare Lluís Maria Llop, avinguda del Mediterrani, Riu Ebre, Calvari, Comte de Ribargorça, Barranquet, Constitució, Furs de València, Hospital de la Plana i estació. No obstant açò, a les 7.30, 13.50 i 19.50 el recorregut s’estendrà també des de Calvari al carrer de l’Ermita (Carmelites), Cordó, carretera d’Onda, Alemanya, Ciutat Esportiva Municipal, institut Miralcamp, Itàlia, Matilde Salvador (jutjats), avinguda d’Europa, Portugal (IES Broch i Llop) i Constitució per a tornar a enllaçar amb l’Hospital. A aquesta línia se suma una variant en l’horari a les vesprades.

La línia 2, de nova creació, circularà cada mitja hora en el sentit contrari i arribarà a barris que anteriorment quedaven allunyats i a centres d’atracció com a espais esportius o zones d’oci. Així, de 10.00 a 21.45 hores, eixirà de la bàscula i passarà pel carrer Vicent Sanchis, arribant fins al pavelló Sebastián Mora, tornarà per l’avinguda de Grècia, Tàrrega, la Murà, Pius XII, Itàlia, passarà pels cinemes i els jutjats, Carrefour i arribarà fins al Centre de Tecnificació i tornarà cap al Barranquet. A més, a les 10.00, 13.45 i 21.00 hores estendrà el recorregut cap a la zona del Madrigal, passant pel cementeri i el Termet i enllaçant amb el Sebastián Mora.

Es van a eliminar les parades obsoletes que no eren pràctiques o accessibles i es van a habilitar altres noves en nombrosos punts del recorregut, amb els indicatius corresponents i amb els horaris i les rutes ben senyalitzats, que en el futur podrien fins i tot incorporar plataformes, banquets i altres elements necessaris”, apunten. 

UAB

Així mateix, tal com incideix l’alcalde, l’autobús serà groc, “color corporatiu de la ciutat i visible perquè la gent ho distingisca bé”. “Demanem disculpes a compte, perquè el servei es va a anar adaptant segons vegem que funcione i esperem que la gent entenga que és un projecte pilot que s’ha de polir i millorar, però volem que prompte comencen a veure-ho com una cosa útil per a millorar el seu benestar”, afirma Benlloch, qui anuncia que en breu estarà tota la informació disponible de manera digital, en paper i que també es podrà fer seguiment del bus en temps real amb el mòbil.

Més notícies…