Davant l’alerta en nivell taronja per fortes pluges a Vila-real, l’Ajuntament de la ciutat ha activat el dispositiu especial per a la prevenció i resposta a qualsevol tipus d’incidència derivada de l’episodi de precipitacions. Amb aquest objectiu, la coordinadora general d’Alcaldia, Silvia Gómez, ha reunit aquest matí als departaments que puguen veure’s afectats per la situació: Policia Local, Serveis Públics, Serveis Socials, Esports, Neteja viària i Educació.

La neteja de camins i embornals que ha vingut duent a terme SPV en les últimes setmanes es completa amb l’activació de protocols especials per al tall al trànsit de camins i zones d’especial risc d’inundació. Amb aquest objectiu, s’han distribuït ja les tanques en els punts en els quals pot ser necessària la seua col·locació i, en el cas del túnel d’accés a la carretera CV-185 pel carrer dels Furs de València, es reforçarà l’acotació amb un precinte de l’accés a la zona. En aquest punt, la coordinadora general d’Alcaldia recorda a la ciutadania que és important “no apartar les tanques i elements de senyalització col·locats per a tancar el pas”. “Quan la Policia tanca una zona al trànsit és per la seguretat de tots i hem de respectar-la”, detalla Gómez.

En l’àmbit de neteja viària, s’ha actuat particularment en els punts on poden produir-se acumulació de fulles que obstruïsquen el drenatge de les aigües; punts que seran revisats amb regularitat. El personal del departament, a més, estarà pendent i disponible durant tota l’alerta per a atendre qualsevol possible incidència, tant de neteja viària com de retirada de voluminosos de la via pública.

La Regidoria d’Educació, per la seua banda, es manté en contacte directe tant amb la Conselleria com amb els directors dels centres docents de la ciutat, per a atendre qualsevol possible problema que puga produir-se. En aquest punt, en el cas de registrar-se algun episodi de pluges intenses, la Policia Local recomana evitar les aglomeracions a les portes dels col·legis, localitzant zones segures en els centres que afavorisquen una recollida dels escolars escalonada i segura. També en Esports estaran alerta per a alertar la ciutadania de possibles canvis en activitats motivats per les pluges. En l’àrea de Serveis Socials, s’ha contactat amb els hostals de la ciutat perquè estiguen preparats en el cas que, si es detecten transeünts que puguen estar en el carrer o altre tipus de situacions, puguen derivar-se a aquests recursos de manera directa. A més, s’ha contactat amb serveis sanitaris i Creu Roja.

Tots els departaments estem implicats i pendents, per a atendre qualsevol tipus de situació que puga produir-se. Però, sobretot, volem fer una crida a la calma i a la prudència. És important que els veïns i veïnes de Vila-real sàpien que estem preparats i, si es troben en qualsevol tipus de situació, ja no d’emergència, sinó de necessitat d’informació o de col·laboració, que contacten amb el 112. Estem ací per a ajudar-los”, argumenta la regidora.

En el cas de produir-se incidències o talls viaris, s’informarà puntualment a través de les xarxes socials de Policia Local i Ajuntament, a més de l’app municipal.

error: Contingut protegit!