L’alcalde, José Benlloch, acompanya els veïns, que han degustat els productes que han preparat i servit els alumnes-treballadors amb motiu de les festes

Els beneficiaris del programa mixt d’ocupació i formació T’Avalem, que impulsa la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dirigit a menors de 30 anys, han oferit un esmorzar a la seu de l’Associació de Veïns del barri del Pilar, amb motiu de les festes.

L’alcalde, José Benlloch, ha acompanyat els veïns en aquest esdeveniment, el segon d’aquestes característiques que organitzen els alumnes dels mòduls de restauració i bar del programa des de la seua incorporació, el passat mes de juny, la qual cosa els permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits en els últims mesos.

Aquesta escola taller, en la qual una trentena de joves es formen i reben un salari durant tot un any, es troba a l’edifici de María de Luna, que ha passat de ser un contenidor sense contingut a un viver de formació i talent”, afirma Benlloch. “Després d’homologar i adequar el recinte, donant solució a un dels múltiples empastres que ens va deixar el PP abans d’arribar al govern en 2011, avui podem dir amb orgull que aquest espai té per fi una utilitat i per a nosaltres és especialment important, quan es tracta d’ajudar als nostres veïns en àmbits com l’ocupació i la formació”, apunta.

El primer edil ha recordat el “excel·lent treball” que està realitzant el Govern del Botànic, “que ara sí està per a Vila-real”, i també ha posat de manifest la important col·laboració d’aquesta administració amb la ciutat, que només en 2018 gestiona al voltant de 4,5 milions d’euros de fons autonòmics, europeus i estatals en programes d’ocupació i lluita contra l’atur, dels quals es beneficien 400 famílies.

Malgrat els problemes econòmics derivats de l’herència rebuda, que seguim arrossegant, mai hem renunciat a prioritzar en les persones”, assegura, “perquè aquests programes no solament són una oportunitat per a la inserció laboral, també són un suport molt important per als qui necessiten empoderar-se i sentir-se novament integrats en la societat i des de la institució local lluitem perquè així siga”.

En aquest sentit, destaca l’esmorzar preparat i servit amb motiu de les festes del Pilar, ja que “és una forma d’integració del programa en els barris” i ha destacat el talent i la formació d’aquests joves, que “eixiran preparats per a qualsevol repte”.

El programa T’Avalem María de Luna forma als beneficiaris en Operacions bàsiques de restaurant (serveis de bar i cafeteria), Operacions bàsiques de cuina (cuiner/a) i Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (jardiner/a). Els alumnes es formaran fins a juny del pròxim any per a obtenir els corresponents certificats de professionalitat, títols homologats i reconeguts pel Ministeri d’Educació, en nivell 1 i 2, i cobren des del primer dia el salari mínim interprofessional (707,70 euros). A ells se sumen un equip de cinc docents, un administratiu i un director, contractats des del Servef expressament per al programa.

error: Contingut protegit!