La convocatòria inclou la representació d’El col·leccionista de paraules’ a tots els centres educatius, un concert per als alumnes de Batxillerat i l’exposició ‘Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló’

La flama del Correllengua torna en els pròxims dies als col·legis i als carrers de Vila-real, amb una programació especial preparada per les regidories de Normalització Lingüística i Tradicions i Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que enguany comptarà amb la participació de la companyia de teatre La Fam.

El regidor Santi Cortells, acompanyat pel representant d’ACPV, Toni Royo, i el director de La Fam, Sergi Heredia, han donat a conèixer els detalls d’aquesta nova edició del Correllengua, que recorrerà la ciutat del 3 al 5 d’octubre per a “posar de manifest el compromís de Vila-real amb la identitat, la cultura i la llengua valencianes i la seua plena normalització en la nostra societat”, indica Cortells.

Els primers a rebre la flama seran els 15 centres educatius d’Infantil i Primària, que del dimecres 3 al divendres 5 gaudiran en horari de 9.00 a 13.00 hores, de l’espectacle El col·leccionista de paraules, de La Fam. “Es tracta d’una proposta breu en la qual es representa una epidèmia que fa que les paraules perden importància, fins que un dia arriba a la ciutat el col·leccionista de paraules i les col·lecciona i comparteix perquè no es perden”, explica Heredia. “És una forma que els xiquets entenguen que la llengua s’ha de cuidar per a mantenir les paraules pròpies i singulars que tenim”, afirma.

A banda de les visites als centres educatius, la programació dóna resposta a una demanda del sector educatiu, que va sol·licitar que les activitats arribaren també a altres etapes educatives. Per aquest motiu, l’edil ha anunciat que el divendres, a les 12.00 hores, l’Auditori acollirà el concert de VerdCel, dirigit als alumnes de Batxillerat.

El divendres a la vesprada, a les 19.00 hores, tindrà lloc l’acte central del Correllengua, amb la cercavila que transcorrerà des de la plaça de Bayarri fins la plaça Major, en el qual participaran la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Trull, la Colla Gegantera de Vila-real i la companyia de teatre La Fam. “Tothom està convidat a participar en el recorregut, que ens portarà a la plaça Major, on tindrà lloc la lectura del manifest, a càrrec del director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda”, assenyala Toni Royo. L’acte conclourà amb una nova representació de l’espectacle de La Fam, però “amb una versió adaptada”. “És un orgull comptar amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real, un dels primers que ens va ajudar a celebrar aquesta trobada que pretén donar un toc d’atenció perquè tots els veïns, tant autòctons com els arribats d’altres parts de l’Estat o del món, parlen en valencià”, apunta.

Per la seua banda, Cortells ha anunciat que enguany també es pot visitar una exposició titulada Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló, que estarà a la Casa dels Mundina fins a l’11 d’octubre, cedida per la Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La flama representa allò que pot ocórrer amb facilitat, però que també es pot apagar fàcilment i tots som responsables de mantenir-la viva”, indica, “la mostra de la Casa dels Mundina també representa l’antiguitat d’aqueixa flama i les arrels històriques de la nostra llengua, per açò és la nostra responsabilitat que no s’apague mai”.

error: Contingut protegit!