La Regidoria de Joventut organitza una mostra fotogràfica per a la visibilització de les minories socials amb risc de patir discriminació i oferirà informació i una xarrada i col·loqui sobre famílies amb fills LGTBI+ durant les festes

La Casa dels Mundina acollirà en els pròxims dies dues activitats per a crear consciència i promoure el respecte per la diversitat. La Regidoria de Joventut ha organitzat, per a la setmana de festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, una exposició que sota el nom Mostra’t estarà disponible del 3 al 7 de setembre en el pati de la Casa dels Mundina i l’objectiu de la qual és donar visibilitat a les minories socials que s’exposen al risc de patir discriminació, bé siga per motius d’orientació sexual, identitat de gènere, diversitat funcional, religió o nacionalitat, entre d’altres.

La regidora de l’àrea, Gemma Gil, ha presentat al costat de Soraya Porta, membre del col·lectiu Queer Fest, aquesta activitat, que “pretén arribar a tota la gent jove i als ciutadans en general per a fer-los entendre que estem en una societat oberta i plural en la qual tots tenim cabuda i tots mereixem un respecte”.

Fets tan lamentables com el suïcidi d’un xiquet de nou anys a Estats Units fa uns dies pel simple fet de dir al col·legi que era gai són extrems que hem d’evitar coste el que coste”, indica Gil, qui reivindica la necessitat que “la gent se senta lliure i estime a qui vulga, perquè el verb voler o estimar no parla de sexes, sinó de sentiments”. En aquest sentit, destaca que l’exposició s’organitza durant les festes patronals perquè “és un moment de trobada en el qual la nostra ciutat s’ompli de gent i podem arribar a més persones a través d’aquestes activitats”.

A banda de l’exposició itinerant, que parteix per segon any consecutiu de l’associació cultural Poliqroma, la web comunitatgay.com i l’Ajuntament de Gandia, també s’ha programat una jornada informativa i de reflexió sobre la situació del sector de Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bissexuals, Interssexuals, Queer i altres (LGTBIQ+). El dissabte 8 hi haurà un punt d’informació sobre diversitat sexual a la plaça de la Vila, que estarà operatiu de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores.

Així mateix, a les 11.00 hores, la sala d’actes de la Casa dels Mundina acollirà la xarrada Famílies amb membres LGTBIQ+, que tractarà la realitat i problemàtica a la qual s’enfronten les famílies amb algun membre LGTBIQ+. “No només es parlarà de fills, sinó de germans, oncles i qualsevol altre familiar que haja passat pel mateix, fent una especial incidència en la importància del suport i l’orientació”, indica Soraya Porta.

Les famílies haurien de ser una pinya i donar tot el suport possible als seus fills o familiars quan arriba el moment”, afirma, “és una cosa totalment normal, ocorre a totes les famílies i no hauria de suposar un problema, però aquesta societat no deixa raonar ni expressar-se d’una altra manera que no siga l’estipulada, hem d’evitar aquest estigma”.

A més, Porta assenyala que “els col·legis haurien d’oferir informació i llibertat d’expressió als alumnes i evitar el bullying, perquè l’any passat es van produir 60 suïcidis i prop de 600 intents. És un tema que està a l’ordre del dia, però silenciat”.

En el col·loqui participaran la presidenta de l’Associació Chrysallis, Eva Salvador; la presidenta del col·lectiu LGTBIQ+ Castelló, Lorena Vilar; la psicòloga Yolanda Menero, i el membre del col·lectiu Queer Fest José Bellés, a més de l’alcalde, José Benlloch, el secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, i la pròpia regidora de Joventut, Gemma Gil.

error: Contingut protegit!