Vila-real posa en marxa protocols especials de prevenció després de confirmar-se tres casos de legionel•la en la ciutat

Ago 23, 2018 | VILA-REAL

Els primers dos casos van ingressar el passat 4 d’agost a l’Hospital de la Plana; un d’ells va morir i el segon ha rebut ja l’alta mèdica. El tercer cas confirmat es va registrar dimarts. Els tres afectats són veïns de Vila-real, encara que amb treballs fóra del municipi i cap nexe d’unió. “Malgrat que no existeix connexió entre els afectats ni un motiu comú de contagi, la coincidència en breu espai de temps de tres casos ens porta a adoptar mesures especials per prevenció. D’aquesta manera, hem activat de manera immediata tots els protocols necessaris en sistemes de reg o la xarxa d’aigua, per a garantir la salut pública”, valora l’alcalde, José Benlloch.

Entre les instruccions establides pel Centre de Salut Pública de Castelló figuren la hipercloració de la xarxa d’aigua potable, la parada de fonts ornamentals o el reg i aigueig directament amb aigua de xarxa. Benlloch està en contacte permanent amb el gerent de l’Hospital de la Plana i amb el Centre de Salut Pública de Castelló per a conéixer qualsevol avanç respecte als possibles motius de contagi i l’estat de salut del veí que roman ingressat.

 

Amic Bona Vesparada

L’Ajuntament de Vila-real va informar a la ciutadania que, en el dia de ahir, el Centre de Salut Pública de Castelló, dependent de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat, va notificar al consistori la declaració d’un brot de legionel·la en el municipi, després de confirmar-se tres casos de Pneumonía per legionel·la de veïns de Vila-real en un breu espai de temps. Notificada aquesta circumstància, es van activar tots els protocols sanitaris determinats per la Subdirecció General d’Epidemiologia, mentre s’investiga l’origen del contagi.

Empreses rurals

Més notícies…