Medi Ambient promou unes festes més sostenibles amb la campanya d’incentius al reciclatge de vidre La Penya Recicla

Ago 23, 2018 | VILA-REAL

La campanya La Penya Recicla torna a les festes de la Mare de Deu de Gràcia de Vila-real de la mà Ecovidre, la Regidoria d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i la Comissió de Penyes. La campanya de sensibilització ciutadana pretén conscienciar els penyistes i ciutadans sobre la importància del reciclat de residus d’envasos de vidre, per tal de fer unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Amb aquest objectiu, les penyes de Vila-real competiran per a ser la més sostenible i guanyar un lot de productes de la comarca.

La iniciativa, que es desenvoluparà durant els dies 1, 4, i 8 de setembre, repta totes les penyes a participar en el concurs i competir entre elles per a reciclar la major quantitat de quilos de vidre durant aquests dies. Per al desenvolupament del concurs, Ecovidrio col·locarà una bàscula gegant a l’avinguda de la Murà (cantonada amb Ramon i Cajal), el dissabte 1; el dimarts 4, a l’avinguda de Pius XII encreuament amb Lluís Vives (torre Motxa); i el dissabte 8, al carrer de Josep Ramon Batalla amb Exèrcit (Barranquet). Les penyes i veïns podran acudir entre les 12.00 i les 16.00 hores per a pesar els residus d’envasos de vidre, a càrrec d’educadors que portaran el control dels quilos reciclats per cada penya. Una ecopatrulla visitarà en el mateix horari els locals festers i els animarà a participar en el concurs per tal d’incrementar el reciclatge.

Els penyistes  i ciutadans que s’acosten a pesar el vidre a la bàscula seran obsequiats amb marxandatge. A més, podran pujar les seues fotos més sostenibles a les xarxes social amb el hashtag #LaPeñaRecicla. Tota la informació referent a la campanya es pot consultar a través del web www.lapeñarecicla.es, on cada penya podrà conéixer en quin lloc del rànquing es troba durant els dies que dura el concurs.

Amic Bona Vesparada

El regidor d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, recorda que reciclar vidre és clau en la lluita contra el canvi climàtic. “El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. A més, de usar calcí – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia”, argumenta Sancho.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2017, els ciutadans de Vila-real van reciclar un total de 448.545 quilograms d’envasos de vidre. Açò suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 8,9 quilograms de vidre. Quant a la taxa de contenidors, Vila-real se situa en una mitjana de 297 habitants per contenidor, un total de 169 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi. A les festes passades, la campanya La Penya Recicla va comptabilitzar el reciclatge de 1.512,3 quilos d’envasos de vidre, la qual cosa ha suposat un increment de 270 quilos respecte a l’any 2017. La penya guanyadora del concurs de les festes patronals de maig va ser Casal i Punt.

Empreses rurals

Més notícies…