Borriana empra a quasi 100 desocupats agrícoles a través dels convenis amb el SEPE

Ago 21, 2018 | BORRIANA

El comunment conegut com a “atur agrícola” ha tornat un any més a cobrir les necessitats laborals del sector durant l’estiu i començarà el seu segon alterne el 22 d’agost

Quasi 100 persones han sigut contractades a través dels convenis del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i gràcies al treball de la regidoria d’Ocupació i del Departament d’AEDL municipal, destinats a persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l’any en labors exclusivament agrícoles. Tal com s’ha explicat des del departament municipal “aquest pròxim dimecres s’iniciarà el segon dels torns de treball que sempre es desenvolupen durant els mesos d’estiu, amb la finalitat de disminuir l’atur que es produeix en el sector agrícola durant aquesta part de l’any amb el motiu de la fi de la campanya de la taronja”.

En total, han sigut 194,119,49 euros els pressupostats per part del Servei Estatal d’Ocupació Pública per a dur a terme aquestes contractacions en la ciutat Borriana, que consten d’un mes d’ocupació per a cadascun dels dos grups en els quals se solen dividir els torns de treball. El primer torn ja va iniciar els treballs d’adequació de diferents parts del terme municipal el passat 6 d’agost i ja es coneix la data d’inici per al segon dels torns, que aquest pròxim dimecres dia 22 començarà a sumar-se a les labors de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal, unes labors que s’allargaran fins a mitjans del mes de setembre.

Castellón destino

Els treballs que ja s’han dut a terme durant les últimes dues setmanes i que continuen durant la present amb la incorporació dels nous operaris, estan dividits en dos tipus d’actuacions diferents: la primera basada en la retirada de males herbes en els espais naturals de les zones de Carabona, en els Horts d’Oci i Sant Gregori; i una segona intervenció de condicionament i neteja, la qual es dividirà en tres parts, començant pel Camí Vell de València, continuant per la zona corresponent al Camí de Serra, per a finalitzar aplicant els mateixos treballs en el conegut com Camí del Cedre.

Tal com en el seu moment va explicar la regidora d’Ocupació i Promoció Econòmica de Borriana, Maria Romero, “un any més hem volgut aconseguir el major nombre possible de contractats durant els mesos d’estiu a través del conegut com a atur agrícola, ja que precisament és aquest sector el que habitualment viu el pitjor moment laboral de l’any en els mesos d’estiu, per això les de prop de cent persones que treballaran durant aquest 2018, són una bona notícia tant per a aquelles persones contractades que podran rebre el sou mensual durant l’estiu, com a nivell municipal, pels beneficis que puguen suposar els treballs que duguen a terme en diferents punts del terme municipal”.

Precisament el regidor de Via Pública, Vicent Aparisi, tal com ja va fer Romero, ha volgut “agrair el treball de coordinació i desenvolupament dels treballs que s’està fent per part dels treballadors del departament de Via Pública, ja que després d’analitzar les principals necessitats que podien cobrir aquests quasi 100 operaris durant l’estiu, hem aconseguit coordinar els treballs i que el segon torn puga també començar a treballar aquesta mateixa setmana”.

Més notícies…