Borriana comptarà amb el projecte d’accessibilitat al Refugi Antiaeri del Camí d’Onda a la fi de mes

Ago 16, 2018 | BORRIANA

Els últims estudis i proves de resistència realitzades per la ETSA de la Universitat Politècnica de València serveixen per a confirmar la ja manifesta seguretat estructural de la construcció

La regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Borriana, ha fet públic el darrer estudi realitzat sobre el Refugi Antiaeri del Camí d’Onda de Borriana, basat en “assajos i proves de resistència de les rajoles que componen part de l’estructura del refugi, per a així confirmar la seguretat estructural que ja amb els estudis i informes elaborats prèviament teníem clara que tenia el refugi“, tal com explicava l’Arquitecte Iván Cabrera, encarregat dels estudis previs i disseny del projecte d’accessibilitat de la infraestructura.

Segons ha explicat a més Cabrera “aquests estudis ens permeten disposar dels valors més exactes possibles sobre la resistència de la construcció, el que pràcticament és l’últim pas per a poder finalitzar la redacció del projecte d’accessibilitat al Refugi, i que en un futur aporte totes les garanties perquè puga ser visitat de forma regular“. Així ho ha confirmat també el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, qui ha avançat que “complint amb els diferents terminis de reobertura i exhibició pública de l’antic Refugi Antiaeri del Camí d’Onda, esperem disposar de la redacció final del projecte d’accessibilitat a la fi d’aquest mateix mes, la qual cosa suposaria una gran notícia de cara a accelerar al màxim l’obertura definitiva al públic de la construcció pertanyent a la Guerra Civil i la posguerra“.

Castellón destino

El mateix Granel s’ha mostrat molt satisfet “de veure com en els últims tres anys l’Ajuntament està realitzant grans esforços en matèria patrimonial, ja que entenem que preservar i, en casos com el del Refugi Antiaeri, recuperar la riquesa arquitectònica del passat de la nostra ciutat és una obligació de les institucions públiques, i ja que durant 20 anys pràcticament no es va invertir en aquest tipus d’iniciatives, creiem que el canvi en les polítiques culturals i patrimonials està sent radical“.

Segons han detallat tant els encarregats de l’últim estudi com el mateix Granel, “ha sigut el Departament de Construccions Arquitectòniques de l’Escola Tècnica Superior de la UPV qui ha dut a terme aquestes proves de resistències en els seus propis laboratoris, la qual cosa sumat al fet que des d’un principi també ha sigut l’equip que ha coordinat el projecte d’accessibilitat, fa que els temps de realització i d’execució s’escurcen al màxim, i que a partir de setembre estiguem en condicions de mostrar els primers detalls sobre el futur visitable del Refugi Antiaeri del Camí d’Onda“.

Més notícies…