El portaveu del grup municipal de Compromís per Vila-real reprendrà la seua professió a Correus després de dues legislatures com a edil de l’equip de govern

El portaveu del grup municipal de Compromís per Vila-real, Xavier Ochando, ha anunciat que abandonarà la política local activa quan concloga l’actual legislatura, a finals de maig del 2019. Després de dues legislatures formant part de l’equip de govern, el regidor tanca aquesta etapa per a reprendre la seua professió a Correus.

Porte molts anys militant en el Bloc i sempre he tingut el convenciment que Vila-real necessitava polítics honrats“, afirma, “em vaig amb el convenciment que en aquests anys alguna cosa ha canviat a millor en la ciutat i amb la gran experiència d’haver servit al meu poble des de la vocació i la humilitat“.

Ochando, que deixarà tots els seus càrrecs amb 39 anys, va entrar a formar part de l’equip de govern en la legislatura de 2011, en el denominat quatripartit, període durant el qual es va encarregar de dirigir les regidories de Joventut i Participació Ciutadana, que pràcticament va crear des de zero, després de perdre les eleccions el PP.

Ja al 2016, un any després del canvi de legislatura, va assumir la Regidoria d’Economia, després que María Dolores Parra fóra nomenada directora general d’Internacionalització i, al 2017, arran de la mort de l’històric dirigent Pasqual Batalla, es va convertir en primer tinent d’alcalde i portaveu del grup municipal, passant a dirigir Gemma Gil les carteres de Joventut i Participació Ciutadana.

 

Quan vaig arribar ací en 2011, ho vaig fer per a ajudar a revertir la situació que va deixar el PP, omplint de contingut els contenidors buits que van deixar i mirant als ulls a les persones“, indica. “Ho hem fet el millor que hem sabut, tant a Vila-real com a la resta del País Valencià, amb condicions especialment difícils, però malgrat tot les nostres expectatives han crescut i arriba el moment de tancar aquesta etapa, encara així marxe sabent que he complit”, assegura.

Al marge dels vuit anys a l’equip de govern, Ochando compta amb quatre anys més en la política activa i amb experiència en organitzacions com l’Aplec de la Plana, la Penya Tio Canya, l’Agrupació de Penyes del Villarreal CF, Acció Cultural del País Valencià o el Bloc Jove. “He passat per diferents càrrecs orgànics en el partit tant a nivell local com de País Valencià“, assenyala, al mateix temps que destaca que el seu objectiu ha sigut “sempre treballar pel meu poble, fins i tot per sobre de les sigles polítiques, i per açò isc de l’Ajuntament com vaig entrar, amb el cap ben alt“.

 

El portaveu del grup municipal manifesta que “ha sigut una decisió molt meditada la de no participar en la llista per a les pròximes eleccions, però compliré amb les meues funcions i responsabilitats polítiques i institucionals fins al final de la legislatura“. Així mateix, afirma que “tinc un lloc de treball del qual estic en excedència i al que tornaré al juny del 2019” i apunta a la seua pròxima paternitat: “És moment d’aprofitar per a dedicar més temps a la família i als amics, que de vegades són els grans perjudicats pel sacrifici personal i el temps que dediquem a la ciutat“. D’altra banda, Ochando ha donat les gràcies a “totes les persones que ens han donat suport, així com als tècnics de les regidories en les quals ha treballat, als companys de l’equip de govern, a l’alcalde i a la resta de companys de corporació” i ha desitjat sort a la nova candidatura.

 

error: Contingut protegit!